Voor de campagne ‘Lokale Helden’ van ING vroegen ze aan mij wie mijn lokale held is. Ik hoefde niet lang na te denken, want dat is in mijn ogen slager Bastiaan Res. Toen ik 4 jaar geleden verhuisde van de Elandsgracht naar het einde van de Overtoom was dat even wennen. Je bent verwijderd van je oude vertrouwde winkeltjes en je moet op zoek gaan naar nieuwe. Één van de eerste winkels die ik testte was de slagerij van Bastiaan. Meteen werd ik vriendelijk geholpen en ik voelde me gelijk een beetje meer thuis in mijn nieuwe buurtje.

Bastiaan is de vijfde generatie slager. Zijn grootvader begon in 1946 een slagerij op de Overtoom, zijn vader op de Kinkerstraat en 15 jaar geleden opende Bastiaan zijn eigen slagerij ook op de Overtoom. Precies tegenover de winkel van zijn grootvader. Het is een familiebedrijf waarbij zelfs de moeder van Bastiaan nog steeds een handje helpt in de winkel.

De ambitie is om de beste slagerij van Amsterdam te worden. Met een filet américain die meer dan 12 keer als beste is bekroond tijdens diverse vakwedstrijden, zet Bastiaan een flinke stap in de goede richting. Eerlijk en goed, de prijs en kwaliteit moet kloppen dat is het credo van Bastiaan.

Waarom Bastiaan mijn lokale held is? Naast het feit dat het vlees altijd perfect is, word je met een grote glimlach geholpen. Iedereen wordt gegroet, er wordt gelachen en dat maakt het uitstapje naar mijn slager zo persoonlijk. Daarnaast zijn Bastiaan en zijn personeel nooit te beroerd om je te adviseren wat je moet eten of hoe je het vlees het beste kan bereiden.

Wat met een lach gekocht wordt, wordt nooit met een traan gegeten. Zo sloot ik mijn gesprek met Bastiaan af en ik kan hem niet anders dan gelijk geven!

Wil jij weten welke lokale ondernemers nog meer in het zonnetje worden gezet? Klik dan hier om snel naar de website van ING te gaan! Vergeet daarbij niet te stemmen op mijn lokale held: Bastiaan Res.

IMG_5785.PNG