Met een broer in de worsten kan deze top 5 natuurlijk niet uitblijven. Waar ik vroeger voornamelijk bekend was met de rook- en knakworst is het assortiment tegenwoordig behoorlijk uitgebreid. Vooral de verse worsten behoren tot de favorieten. Je hoeft ze trouwens heus niet altijd in zijn geheel te bakken, maar maak er juist kleine gehaktballetjes van of geruld door een pastasaus. Het in mijn wereld ondergeschoven kindje staat inmiddels vaak op nummer 1. Zeker nu ik in verwachting is, ja daar is ze weer, zijn worsten de uitvinding. Zo krijg je toch je nodige dosis vlees binnen op een ontzettend lekkere manier.

Ik ben wel behoorlijk kritisch geworden op welke worst ik eet. Het draait eigenlijk alleen om een worstje van Brandt & Levie of één van de worsten die mijn slager Bastiaan Res zelf maakt. Trouwens de merquezworstjes van een goede Marrokaanse slager (zoals El Fath op de Frederik Hendrikstraat) zijn eveneens niet verkeerd. Kortom, verdiep je eens in de wereld van worsten en je wordt een gelukkiger mens.

Tijdens het schrijven van de blog bedenk ik mij trouwens dat jullie nog een post over de worstworkshop bij Brandt & Levie ter ere van het boek De Worst Story van mij tegoed hebben. Ik ga daar mee aan de slag!

1. Pasta met verse tomatensalsa & truffelgehaktballetjes

IMG_6970-0IMG_6969

2. Panzanella

IMG_6302.JPG

3. Thaise worst van Brandt & Levie

Thaise worst

4. Merguez & sla

IMG_0431

5. Mexicaanse hotdog

IMG_9183.JPG