Be aware, this hotdog is going to drive you crazy! Hotdogs zijn de nieuwe hamburgers of pizza’s. Hot (dog) and happening en niet meer weg te denken op elk (food)festival. Van Brandt & Levie tot Bulls and Dogs tot een heus hotdogrestaurant “The Fat Dog”. En natuurlijk kan The Lion Kitchen dan niet achterblijven. Door een broertje die bij Brandt & Levie werkt ben ik inmiddels redelijk thuis in de wereld van de worsten. Nu kan je een hotdog maken met een (uiteraard ambachtelijke) knakworst, maar ook met een verse worst. Ik geef er zelf de voorkeur aan om een iets dunnere worst te kiezen voor een hotdog, maar smaken verschillen.

Deze hotdog heeft een Mexicaans en spciy tintje. Ik gebruikte een kalfsworstje met verse guacamole, uitgebakken spek en jalapeños. Zelf ben ik voor hotdogs erg fan van de harde puntjes die je kan kopen bij Turkse bakkers. Enjoy your cheat!

Mexicaanse hotdog (4 personen)
– 4 harde puntjes
– 4 of 8 kalfsworstjes (afhankelijk van de dikte)
– rode ui
– avocado
– 100 gr romaatjes
– 50 gr jalapeños (of meer als je van spicy houdt)
– 100 gr ontbijtspek
– olijfolie
– peper & zout
– optioneel plukje koriander

Bak de ontbijtspek in een pan zonder olijfolie krokant en laat de plakjes uitlekken op een vel keukenpapier.

Pel en snipper ondertussen de rode ui en snijd de romaatjes in kleine blokjes. Maak de guacamole door de avocado met een vork fijn te prakken en te mengen met de rode ui en tomaatjes. Breng op smaak met peper & zout. Mocht je wat koriander hebben knip deze dan fijn en meng als laatste door de guacamole. Snijd de jalapeños zo klein mogelijk.

Bak de worstjes in 1 el olijfolie in 8 min rondom bruin.

Snijd de puntjes open en verdeel de spek over de broodjes. Leg de worstjes erbij en maak af met de guacamole en de jalapeños.

IMG_9184.JPG