De perfecte hamburger, bestaat deze eigenlijk wel? Het blijft toch voor iedereen net even wat anders betekenen. Voor mij bestaat een perfecte hamburger uit goed vlees met de perfecte garing en een lekker broodje. En het belangrijkste hoe meer messy, hoe beter. De kunst is om het zonder al teveel geklieder op te eten, wat uiteindelijk toch nooit echt lijkt te lukken. Op naar de perfecte hamburger.

Allereerst het vlees, ik haal mijn hamburgers bij de slager of ik bestel ze via Crisp. Laat de hamburgers juist niet op kamertemperatuur komen, maar haal ze kort voordat je gaat bakken uit de ijskast. De broodjes kwamen deze keer van Crisp (jaja, lievelings), en wel de brioche bollen van De Bijenkorf. Dit is wel even next level hoor qua broodjes! Kies anders voor brioche bolletjes als je die ergens kan scoren of (roomboter) witte bollen.

Wat gaat er volgens allemaal op de burger? Thuis maak ik vaak allemaal bakjes klaar, zodat iedereen zelf zijn burger kan bouwen. Een paar van onze favorieten:
– goede mayonaise, deze keer uit Frankrijk maar die van de The Mayo Sisters (o.a. via Crisp) is goddelijk
– ketchup
– augurken
– tomaat
– komkommer
– sla, veld- of botersla
– kaas, Gooische Pikante of cheddar
– gebakken uienringen

Dan even een zijstap naar de presentatie. Zoals jullie allemaal weten ben ik verslaafd aan blauw/wit servies en sinds kort heb ik er een aantal nieuwe liefdes bij. Tien jaar geleden ben ik begonnen aan mijn verzameling blauw/witte servies! Het werd een ware sport om de beste koopjes te scoren op alle rommelmarkten die we maar konden bedenken. De ultieme droom was om ooit een echt handbeschilderd blauw/wit servies, nieuw, in huis te hebben. Die droom is uitgekomen en wat voor borden!! Ik durf het bijna niet te geloven dat we deze borden en prachtige schaal van Royal Goedewaagen in huis hebben. Het is gewoon echt waar dat wanneer je van dit soort pareltjes eet, alles nog lekkerder smaakt!

En deze borden in combinatie met het turtle bestek van EME Napoleon is toch een ware droom? Voor mij in ieder geval wel!

De perfecte hamburger (4 personen)
– 4 hamburgers
– 4 brioche bolletjes
– alle toppings die je maar wilt
– olijfolie en roomboter om in te bakken

Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan. Bak de hamburger op een medium-hoog vuur. Je bakt de hamburger 3-4 min per kant, voor medium/rare. Draai de burgers maar 1 keertje om en druk niet op de hamburger tijdens het bakken!

Ondertussen grill je de broodjes!

Laat de hamburgers even rusten na het bakken, ongeveer 3 minuten.

En dan alles aan tafel en bouwen maar!