Inmiddels is het wel bij iedereen bekend dat ik een vrij grote fan ben van de online supermarkt Crisp. Met enige regelmaat halen we met Crisp de lekkerste dingen in huis. Onmisbaar zijn inmiddels de croissantjes, burrata, Christophe pavé, brioche bollen en de hamburgers. En terwijl ik dit typ bedenk ik me dat ik rustig zo nog even door kan gaan met onze favorieten.

Sinds kort zijn er ook recepten te vinden in de app van Crisp die je, nog makkelijker, met 1 druk op de knop allemaal in jouw mandje kan plaatsen. Heb je alles in huis dan staan de lekkerste gerechten in een mum van tijd op tafel. Voor de kindvriendelijke recepten is Crisp gaan samenwerken met Samuel Levie. Sam is vader van 2 dochters en niet geheel onbelangrijker o.a. een van de oprichters van Brandt & Levie. Bij ons thuis is vrijwel elke worst zij maken favoriet. Je kunt begrijpen dat het eerste recept dat wij kozen de verse conchiglie met venkelworst, uiteraard van Brandt & Levie, werd.

Ik heb zelden zowel de jongens als wij de borden nog net niet leeg zien likken, het was een waar feest thuis! Jullie kunnen dan ook wel begrijpen dat ik dit recept even met jullie moet delen. Compleet met een gegarandeerde bord-leeg-garantie.

Verse conchiglie met venkelworst (4 personen)
– 4 worsten met venkelzaad van Brandt & Levie
– 2 sjalotten
– 2 teentjes knoflook
– 2 courgettes
– 400 gr verse conchiglie
– 200 ml slagroom
– Parmezaanse kaas
– olijfolie
– zout

1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
2. Haal 4 venkelworsten uit hun vel.
3. Bak het vlees rul in een ruime pan met olijfolie op hoog vuur.
4. Snipper 2 sjalotten en hak 2 teentjes knoflook fijn. Voeg toe aan de pan.
5. Rasp 2 courgettes grof en bak die mee. Als het vocht van de courgettes begint te verdampen, voeg je 200 ml slagroom toe en draai je het vuur laag.
6. Kook 400 gr conchiglie beetgaar. Schep tegen het eind van de kooktijd een kopje kookvocht uit de pan.
7. Giet de pasta af. Voeg een lepel kookvocht toe aan de pan met vlees. Roer ook de pasta erdoorheen.
8. Verdeel de pasta over de borden en rasp er Parmezaanse kaas over.

PS. voor altijd fan van al het moois van EME Napoleon via www.napoleonbestek.nl