De Eendracht in Blaricum is voor ons bekend terrein en toen er nog eentje haar deuren opende in Hilversum, moesten wij natuurlijk een kijkje gaan nemen. De Eendracht Hilversum, vroeger de Jonge Haan, is namelijk de nieuwste telg binnen de Eendracht familie. Ik ben altijd erg dol op het concept van De Eendracht. Er hangt een gezellige sfeer, het is laagdrempelig en ze hebben een goede menukaart met ook nog een aparte voor de kids. Op naar Hilversum!

Op een ietwat druiligere zondag vlak voor onze vakantie nemen we toch plaats op het terras. Je bent immers Hollander en zomer is zomer. Geen probleem, want op het hele terras staan grote parasols en wij zitten aan het raam net onder het afdakje. Het is gezellig druk op het terras, voor nu met nog wel wat oudere bezoekers, maar het zal niet lang duren of de (Hilversumse) families en jonge garde het hebben overgenomen.

Max slaapt nog even in de auto en Bram speelt lekker op de grond. Wij bestellen allebei een glas rose en beginnen alvast aan onze voorgerechten, een vitello tonnato en de carpaccio. Wij zijn welbekend met deze De Eendracht toppers en konden deze dan ook niet overslaan. De vitello tonnato krijg je met rucola, gefrituurde kappertjes en tonijnmayonaise en de carpaccio met rucola, truffelmayonaise, croutons en Parmezaan. Een volgende keer ga ik zeker voor de Hollandse garnalensalade, die zag er namelijk heerlijk uit.

Ondertussen is Max wakker geworden en heeft hij de Eendracht kidsburger met frietjes en snoepgroenten gekozen. Bram snoept van al onze frietjes mee en heeft daaraan voldoende. Wij namen de côte de boeuf (steak van Simmentaler rund via De Lindenoff) met gegrilde groene asperges, friet en groene salade met bearnaisesaus. Daarbij een glas Chardonnay voor mij en de man kiest voor de Montepulciano voor de man. Max had zijn bordje helemaal leeg, dat zegt genoeg denk ik en heeft zitten smullen van de hamburger. Ook onze borden waren helemaal leeg! Het was wederom een feest. 

Voor iedereen in de buurt van Hilversum, schuif een keertje aan. Ze hebben ook veel gezellige borrels op de vrijdagen en soms live muziek in het weekend. En in deze tijd, niet geheel onbelangrijk, toen wij er waren werd er goed rekening gehouden met alle regels rondom Corona. Tot snel!

De Eendracht Hilversum – ‘s-Gravelandseweg 62 in Hilversum – website