Het is weer hoog tijd voor een update van ons maandelijkse familie uitje. Deze keer bleven we dichtbij huis en aten we bij restaurant De Eendracht in Blaricum. De Eendracht is gevestigd op een unieke locatie aan de Tafelbergerheide in Blaricum. De heide waar De Eendracht aan ligt is een prachtig natuurgebied, dat wordt beheerd door het Goois Natuurreservaat. De schaapskooi ligt op loopafstand en de Schotse Hooglanders en schapen lopen los rond op de hei.

Tafelberg is 7 dagen per week geopend vanaf 9 uur voor een ontbijt, kop koffie, lunch, borrel of diner. Kortom, van alle markten thuis. En belangrijker helemaal ingericht voor familie’s. Buiten is er een klimtoestel, er liggen voetballen om een balletje te trappen op de hei, een uitgebreid kindermenu en niet geheel onbelangrijk genoeg kleurplaten voor vermaak.

Wij komen regelmatig bij De Eendracht om lekker uit te waaien en daarna te genieten van een kop koffie of glas wijn en soms een uitgebreide lunch. Wat we nog niet hadden gedaan, was er in de avond een hapje eten.

Als we op een zaterdag einde middag aankomen is het gezellig druk en zit het restaurant bomvol met familie’s, vrienden en zelfs een aantal romantische stellen. We schuiven aan in het souterrain, wat persoonlijk mijn favoriete gedeelte van het restaurant is. Je zit met kinderen net een beetje apart, zodat mochten ze wat meer lawaai maken of beetje willen bewegen dit makkelijk kan.

De belangrijkste regel die wij altijd hanteren is dat we gemiddeld een uur hebben om te eten. Binnen het uur vermaken de jongens zichzelf nog prima en slaat de verveling nog niet toe. Om die reden besluiten we alles tegelijkertijd op tafel te zetten. De jongens delen een Pizza bambino, maar eten ook mee van de vitello tonato, carpaccio met truffelmayo en de tournedos met jus de veau. En niet te vergeten natuurlijk de bio-frites.

Groot feest wanneer alle gerechten op tafel staan en om de beurt proeven de jongens van alles wat. Leuk om te zien dat het inmiddels kleine smulpaapjes aan het worden zijn. Zowel de carpaccio, pizza en de tournedos zijn binnen een mum van tijd op.

Max eindigt het diner met een Kids ijsbeker en wij delen met Bram een dame blanche. Yum, wat was het een feest!

Voortaan komen wij dus ook vaker in de avond voor een hapje eten bij Tafelberg. Een aanrader en dat gewoon om de hoek van ons huis!

De Eendracht Blaricum – Oude Naarderweg 2 te Blaricum – website