Of ik op een Solo Retreat van Hotel Mooirivier wilde? Ik opende mijn e-mail en wist even niet zo goed hoe ik hierop moest reageren. Thuis legde ik het voor aan de man en die reageerde volmondig met “ja natuurlijk, moet je doen”. En tja als hij aan boord is waarom zou ik dan nog twijfelen? Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit helemaal in mijn uppie ergens heen ben geweest, zelfs niet voordat de jongens er waren. Niet omdat ik dat perse niet wilde, maar eerder omdat ik altijd met iemand samen op pad ga.

Sinds de komst van de jongens sta je eigenlijk de hele dag “aan”. Van het moment van opstaan tot het moment van naar bed gaan. Natuurlijk denk ik genoeg aan mijzelf hoor, geen zorgen. Ik ga er vaak genoeg even op uit voor wat zogeheten me-time, maar een nachtje weg dat niet. Eenmaal bladerend door de website en het Instagram account van Hotel Mooirivier was er geen twijfel meer mogelijk, hier MOET ik heen. Meteen heb ik de Solo Retreat geboekt en begin januari was het dan zover. Toch liet ik met een dubbel gevoel de mannen achter, echter eenmaal de hoek om draaide ik de knop om. Daar gaan we dan op Solo Retreat, even een dag en nacht helemaal alleen op stap en voornamelijk tot rust komen. En niet geheel onbelangrijk ongestoord kunnen eten en slapen haha!

Hotel Mooirivier ligt aan de rivier de Vecht, net buiten Dalfen en vlakbij Ommen. Gevestigd in een rietgedekt hoeveachtig pand op een oude rivierduin met een waanzinnig uitzicht over het Vechtdal. Bij binnenkomst word je hartelijk ontvangen en dat blijft zo tot het moment van uitchecken. De mensen zijn enorm gastvrij en eigenlijk voel je je direct op je gemak. De verschillende plekjes waar je even kan zitten lezen of werken met bijna allemaal een open haard zorgen ervoor dat je jezelf thuis voelt.

Zelf sliep ik in de Loft & Spa Suite, een luxe hotelkamer met sauna op de kamer. Ja jullie lezen het goed, een privé sauna gevestigd in de badkamer. Ik moest ook even twee luisteren toen ik het hoorde en kon mijn oren èn ogen bijna niet geloven. Wat een luxe! De badkamer is eigenlijk gewoon een spa met naast de sauna, een ruime douche en een tweepersoonsbad. Ik kon me maar één ding bedenken en dat is, dit gaat wel goed komen!

Na rustig ingecheckt te zijn, maakte ik een klein uitstapje naar Sauna Swoll op een kwartiertje afstand rijden. Dankzij mijn privé spa heb ik daar verder van de sauna geen gebruik gemaakt, maar het zag er schoon en relaxed uit. Bij Hotel Mooirivier hebben ze trouwens vaak een leuke samenwerking voor de hotelgasten dus vraag dat vooral na bij de receptie. Zelf kwam ik er voor een massage van een uur, iets waar ik gigantisch van heb genoten.

Bij terugkomst heb ik de sauna aangezet en tijdens het wachten van het moment gebruik gemaakt om even een boek te lezen bij de open haard met een goed glas wijn en bitterballen.

Daarna snel terug naar mijn kamer ahum suite, waar ik een heerlijk verwenpakket ontving als onderdeel van het Solo Retreat arrangement. Na de sauna dook ik in bad met de bruisbal en het masker dat ik had gekregen en kon ik ongestoord Netflix kijken. In tijden heb ik zoiets niet zolang kunnen doen, zonder met iemand of iets rekening te houden.

Daarna mocht ik aanschuiven voor een 3-gangendiner bij Restaurant Aan de Oever, het restaurant van Mooirivier. Aan de Oever heeft een vermelding in de Michelin gids en dat begrijp ik aan het einde van de avond meteen. Het eten is ontzettend lekker en je merkt dat er met liefde gekookt wordt. En altijd leuk, ze koken met verse producten uit de buurt.

Ik begin met de langoustine met rode curry, schelpdiertjes en oerwortel. Zo lekker dat ik serieus bijna mijn bord heb afgelikt. Niet gedaan natuurlijk, maar wel overwogen. Daarna koos ik voor nog een voorgerecht, omdat ik niet kon kiezen. Het werd de tartaar van het dubbeldoel rund met eendenlever, kappertjes en piment d’Espelette. Daarnaast bestelde ik een salade met Parmezaanse kaas en natuurlijk frietjes. Ik dronk er overigens een goddelijke chardonnay bij. Als toetje koos ik de selectie boerenkazen met getoast rozijnenbrood en vijgenmosterd. Met daarbij een glaasje port, want ik moest natuurlijk extra genieten. 

Na een voortreffelijke en lange nacht slapen werd ik pas na 9 uur wakker. Voor sommige misschien wekelijkse kost, maar ik kan mij de laatste keer niet herinneren dat ik zonder onderbrekingen zolang heb geslapen. Op naar het ontbijt! En dat is niet mis, wederom kijk je uit over de prachtige Vegt en kun je genieten van genoeg lekkers. Man, man, man wat is Mooirivier een aanrader en wat heb ik genoten. Helemaal tot rust gekomen en klaar om weer naar Bussum te rijden, op naar de mannen!

Wil jij ook even opladen of ben je toe aan wat me-time? Moeder of niet, iedereen is meer dan welkom voor een Solo Retreat bij Hotel Mooirivier. Tot 15 maart 2020 kan je dit arrangement boeken. Het arrangement is inclusief: een overnachting in een Deluxe kamer of Suite, uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief detox sapjes, een driegangen keuzemenu, entree voor Sauna Swoll en een verwenpakket op de kamer. Ik kan het werkelijk waar iedereen aanraden en ben vastbesloten om terug te komen eerst met de man, maar hopelijk volgend jaar ook weer een keertje alleen!

Hotel Mooirivier – Oude Oever 10 te Dalfsen – website