Wat een raar idee dat we aan het begin van deze maand gewoon in Zwitserland waren voor een onbezorgde vakantie in Fiesch. Een plek waar wij met de familie al jaren komen en waar Max en ik vorig jaar ook een kleine week samen waren. Nu hadden we met z’n allen een heerlijk huis, en waren naast de familie ook de man en Bram mee. Nog geen twee dagen later werd het hele skigebied afgesloten, ongelooflijk toch?

De laatste reis naar Lesbos eindigde in de ergste vliegreis uit ons leven met Bram, dus met enige gezonde spanning begonnen we aan ons avontuur. Bram is natuurlijk immers bijna een jaar ouder en Max is eveneens weer een stuk verder. Wel moet ik toegeven dat we hebben besloten om te vliegen met KLM en op de voor ons meest chille tijden. Zelfs de treintickets voor de terugweg waren vooraf goedkoper gekocht. We komen ieder jaar weer een stap verder op het gebied van reizen met kinderen.

Op naar Schiphol! Uiteraard is een reis onmogelijk geworden zonder onze Stokke Jetkids Bedbox en deze keer tevens met een Stokke Beat. De Stokke Beat is DE compacte kinderwagen van dit moment, super lichtgewicht en met één hand te vouwen. Zelf word ik namelijk altijd ontzettend kriegel van een buggy, die eigenlijk nooit echt lekker loopt. De Stokke Beat kwam als geroepen en zeker in de sneeuw. De kinderwagen is zo wendbaar en ging moeiteloos overal doorheen. Ideaal voor iedere dag, maar ook zeker op reis.

Oh ja, wat ik dus niet wist (misschien ben ik de enige hoor) is dat bij sommige luchthavens het mogelijk is om de kinderwagen meteen bij de deur van het vliegtuig op te halen na de landing. Hoe handig is dat? Had ik dit maar zo’n 4 jaar eerder geweten. Gelukkig hadden we de Jetkids Bedbox voor Max, maar met Bram moesten we het halve vliegveld door zeulen en daarnaast ook nog eens wachten tot de kinderwagen als laatste op de band verscheen. Dat hoeft dus vanaf nu vaker niet meer.

Verder bestond de vakantie uit sleeën, wandelen, sneeuwballen gooien en bobslee banen bouwen. En niet te vergeten Max zijn allereerste skiles. Hij deed het zo goed en ik was de moeder die ik altijd zo verafschuwde, haha, onderaan de berg met de camera gereed. We hebben geluk gehad dat we nog zo hebben kunnen genieten.

De tips die ik deze keer voor mezelf heb opgeslagen:

  • Kies de vliegreis niet op basis van prijs, maar op welke tijden voor de kids prettig zijn. 
  • Reserveer een parkeerplek bij Schiphol en laat je voor de deur afzetten.
  • Kijk of je vooraf al bepaalde tickets, zoals de trein, kan boeken. Scheelt soms bakken met geld en wachten in rijen.
  • Neem zo min mogelijk voor de kinderen mee! Ik had 1 skipak, 1 set thermokleding, een reisoutfit van We Fashion Kids voor de heen-en terugweg, prachtige pyjama van Brai via Slaapkopje en nog een extra set kleding mee per kind. Alles kan je zelf over de hand wassen. In totaal hadden we z’n vieren 1 grote ingecheckte reistas, een trolley, de Jetkids Bedbox en een grote tas van Studio Noos mee.
  • Investeer in een goede koptelefoon voor de iPad en download zoveel mogelijk series, films en spelletjes die ze offline kunnen spelen en bekijken.
  • En als laatste de belangrijkste tip: zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Wij maakten de cruciale fout door te rennen voor een eerdere trein en er daar achter te komen dat we de komende 3 1/2 uur niks konden kopen. We hebben het gered, maar handig was anders.