Na een verbouwing, de komst van Bram, weer beginnen met werk en zo kan ik nog wel 1000 redenen verzinnen was de hele familie toe aan vakantie. Afgelopen winter begon de voorpret, aangezien je toch het liefst zo vroeg mogelijk een vakantie boekt. Met inmiddels 2 kinderen en drukke banen zagen we het niet zo zitten om alles van a tot z zelf te regelen. Al jaren kijk ik met veel plezier op de website van Eliza was here, maar op de een of andere manier is het er niet van gekomen om via hen een vakantie te boeken. Tot nu! Ik stuurde ze een mailtje met de vraag of zij ons wilden helpen met het zoeken van DE ultieme droomvakantie. Gelukkig zeiden ze volmondig JA en zo eindige de zoektocht bij Birds Bay op Lesbos.

Ondanks dat Lesbos de laatste jaren negatief in het nieuws naar voren komt, hebben we toch besloten om naar het Griekse eiland af te reizen. Uit ons eigen mini onderzoek bleek dat naast de hele vluchtelingencrisis de bevolking eveneens heeft geleden onder alles wat er heeft plaats gevonden. Ik wil hier verder niet te veel op in gaan, maar het komt er op neer dat de mensen op Lesbos en het eiland zelf een positieve boost kunnen gebruiken. 

Birds Bay is een prachtig complex gelegen op ruim een uur rijden van het vliegveld. Via Eliza was here huurden we een auto en met de mannen vertrokken we naar de andere kant van het eiland. We werden bij Birds Bay meteen met open armen ontvangen. Het appartement lag halverwege de heuvel waardoor we een adembenemend uitzicht op de Turkse kust en helder blauwe zee hadden.

Ons huisje bestond uit 2 slaapkamers, een woonkamer met keuken, groot terras en het beste van de hele vakantie een wasmachine. Haha, grapje natuurlijk maar met kinderen wel de uitkomst van de week.

Reizen met 2 kinderen bracht ook weer nieuwe inzichten met zich mee. Bram weigerde zijn slaapjes te doen in de buggy dan wel ergens anders dan in zijn “eigen” bedje. Het mocht de pret niet drukken. Een ding dat we de afgelopen jaren hebben geleerd is dat als de jongens gelukkig zijn, wij dat ook zijn. Aanpassen is de allerbeste tip die je kan krijgen. 

We leefden met de dag, planden helemaal niks vooruit en keken vooral naar hoe de jongens zich voelden. Waren ze moe of hangerig bleven we lekker bij zwembad liggen bij Birds Bay. Moesten ze er even uit dan reden we naar het strand of het nabij gelegen plaatsje Molyvos.

Het was een vakantie waar we niet van hadden durven dromen. We hebben, ondanks het vroege opstaan, zo genoten van elkaar. En niet te vergeten de plek en de mensen van Birds Bay.

We aten vrijwel iedere avond bij het bijbehorende Birds café of namen leftovers mee van de lunch. Als de jongens op bed lagen deden wij spelletjes en genoten van de zonsondergang. Een betere plek voor een eerste vakantie met z’n viertjes konden wij ons niet bedenken. Sterker, het liefst gaan we volgend jaar weer!

Paar tips voor als je naar Lesbos gaat:

Slapen, eten & zwemmen:
Birds Bay

To do:
Kasteel bij Molyvos
Een van de vele strandjes bezoeken bij Petra (gratis bedjes als je wat te drinken besteld)
Turtle Beach opzoeken bij Ampelia Beach (vlak na Anaxos)
Vogels spotten
Tripje naar Turkije

Eten:
Birds Cafe
Caravan by the Sea
Kantina
Congas Beach Bar
The Octopus
Sunset of Petra

En laten we onze vakantieblog afsluiten met wat tips voor reizen met kinderen:
– zorg dat je genoeg vertier en eten mee hebt in het vliegtuig en voor de eerst paar uren daarna.
– download genoeg Netflix filmpjes zodat ze offline te kijken zijn en vergeet niet een kinderkoptelefoon aan te schaffen.
– neem een reserve speen mee. Wij waren die van Bram vergeten en hij weigerde iedere andere speen, hetgeen resulteerde in de ergste terugvlucht uit ons leven. Aan de positieve kant we zijn wel speenvrij nu 🙂
– stop extra luiers en/of Nutrilon in de beschermtas van de buggy of kinderwagen
– investeer in een JetKids by Stokke, het is tot nu toe iedere reis onze allerbeste vriend geweest en de jongens kunnen zich er eindeloos mee vermaken.

Wil je meer tips voor reizen met kinderen lees dan de blog over de eerste reis met Max, onze grote reis naar Bonaire en onze laatste reis alleen met Max.