Begin april hebben we halsoverkop een vakantie geboekt naar de zon. De laatste vakantie met z’n drieën! Het was simpel: zon, niet te ver vliegen en geen tot weinig tijdsverschil. Voor het eerst in mijn leven gingen we naar de Canarische (w)Eilanden en wel naar Fuerteventura. Voor mij was het best een dingetje zo’n complex, met 4 zwembaden en een optie tot all inclusive (die wij dan ook niet hebben genomen). Maar goed we wilden zon, zee en rust en dat hebben we gekregen. Eenmaal aangekomen hadden we een super appartement, vlakbij het strand en het zwembad en het allerbelangrijkste Max had de tijd van zijn leven. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat als Max het naar zijn zin heeft, de man en ik dik kunnen genieten. Dus heb ik mijn vooroordelen opzij gezet en hebben we een waanzinnige week gehad. Ik geef wel eerlijk toe dat ik niet denk dat we snel nog zo’n reis zullen maken, haha. De volgende keer gaan we toch maar richting de kust van Frankrijk, Portugal of Griekenland, maar we hebben de eerste zonnestralen te pakken gehad.

Na een blog over reizen met Max als baby, als 1-jarige dreumes op Bonaire zijn we inmiddels wederom een jaar verder en dat betekent toch weer wat verschillen. Hierbij een aantal tips voor reizen en vliegen met een dreumes:

– Maak een rugzakje speciaal voor de kleine met daarin genoeg leuke dingen om te doen zoals potloden, puzzels en groot favoriet van Max een stickerboek.
– Een broodtrommel vol met lekkers het liefst zoveel mogelijk verschillende dingen.
– Download genoeg series op de iPad zodat ook zonder internet de mogelijkheid is om hierop iets te kijken, Netflix heeft deze offline optie ook.
– Laat de kleine zolang mogelijk vrij bewegen voordat jullie het vliegtuig in moeten.

Wat wij ook heel fijn vonden is dat we in plaats van een hotelkamer een eigen appartement hadden. Thuis had ik al even gecheckt wat er aanwezig was en (hoe erg het ook klinkt) mijn eigen Bialetti percolator en melkopschuimer meegenomen. Immers, de gemiddelde tijd dat Max wakker wordt is zo rond 7 en dan is er echt nog geen koffie te verkrijgen. Ik ben flink uitgelachen, maar mij heb je er niet mee wij werden iedere ochtend wakker met het lekkerste bakkie van het complex. Daarnaast gaan wij nooit zonder wijnopener en theedoek op stap.

En nu we toch zo lekker bezig dan maar meteen even een paar van mijn favo musthaves voor komende zomer:
– Zwembandjes van Sevylor


Zonnebrand van Aruba Aloë en dan natuurlijk ook meteen de after sun


– De hele familie gaat natuurlijk altijd naar het strand op Havaianas


– Voor in de avond deze super espadrilles van de nieuwste collectie van Sacha, waar ik echt de show mee heb gestolen!


– De hele collectie van nOeser voor Max