Ik ga op reis en ik neem mee… Allereerst mijn vriend en daarnaast uiteraard mijn kind. Dat de reis naar de vakantie toe zo intens was had ik niet verwacht. Om alle (toekomstige) moeders hetzelfde “leed” te besparen hierbij mijn ervaringen en tips. De tweede reis die deze kersverse familie gaat maken zal ongetwijfeld een stuk gemakkelijker verlopen. Daar gaan we dan.

Nadat het huis in Zuid-Frankrijk reeds in september is geboekt, je moet er namelijk vroeg bij zijn voordat alle pareltjes zijn verdwenen, ga je op zoek naar het juiste vervoermiddel. Ik houd van onze Volkswagen Up, maar een auto om daar een trip mee naar de Côte D’Azur te maken is een ander verhaal. De auto is een no go dus we gaan op zoek naar de goedkoopste vliegtickets! Uit ervaring weet ik dat Easyjet haar tickets zes maanden voor de vertrekdatum online gooit en goedkoper dan die prijs wordt het niet. Zo zit ik op de bewuste dag half december klaar om de tickets te boeken. Check, totdat ik mij bedenk dat Keesie in de buik nog geen Max is en wel mee moet half juni. Help?!? Google maar eens voor de gein hoe je voor een ongeboren kind een ticket boekt, ik werd daar niet wijzer van. Gelukkig biedt de klantenservice uitkomst en kan je dit rustig regelen als de kleine man geboren is. Klinkt achteraf allemaal zo makkelijk, maar op dat moment vroeg ik mij ten zeerste af waarom deze vraag niet terug te vinden is in de FAQ van welke vliegmaatschappij dan ook. Een tip van mijn kant!

France2france9

So far, so good. Tegenwoordig heeft het ventje natuurlijk zijn eigen paspoort nodig met bijbehorende pasfoto. Wat aanraders van mijn zijde, doe dit als hij zijn hoofd enigszins stabiel kan houden, neem iemand mee en zorg dat hij goed wakker is. Vooral dat laatste resulteerde in een kleine sprint naar de fotowinkel. Op naar het gemeentehuis waarbij je de spits dient te vermijden, je een goedkeuringsbrief mee dient te nemen van je wederhelft en wederom neem iemand mee als het toch wat langer duurt dan verwacht. Deze tweede stap verliep bij mij bijzonder voorspoedig nu ik mij aan mijn eigen regels had gehouden. Check!

Eenmaal alles in huis bel je de klantenservice en voeg je in mijn geval Max toe aan de boeking. Ook dat liep vrij vlekkeloos op een kleine miscommunicatie qua spelling na. We kunnen gaan!
france10france8

Natuurlijk worden de leukste zomerpakjes online besteld voor het mooie weer en schaffen we een strandhoedje aan. Nu je vanaf nu je koffers hoogstwaarschijnlijk moet delen met de nieuwkomer hierbij een aantal tips:

– maak een eigen toilettas voor hem en vergeet daarbij niet een thermometer, zetpilletjes en een schaartje te stoppen. Naïf heeft trouwens een heel handig reissetje gemaakt waarin alles zit wat je nodig hebt.
france6
– koop speciale zonnebrand voor kinderen en test deze op de huid van je kindje voordat je weggaat, wij kozen een zonnebrand ook van Naïf.
– zelf ben ik zo zuinig mogelijk op mijn Joolz. Ik voorkom liever dat ze de kinderwagen in het ruim smijten en dat mijn Joolz er onder de vlekken en scheuren uitkomt. Om die reden verpak ik de Joolz in de bijbehorende reistas. Zo heb je en een bedje op locatie en ruimte voor bijvoorbeeld wat luiers en een pak Nutrilon. Win-win toch?
france5france12
– schaf luiers aan voor in het zwembad of de zee. Zo voorkom je onnodige souvenirs voor de andere badgasten en het is toch te leuk om te kijken hoe de kleine hierop reageert. Dit was bij Max trouwens alles behalve een succes, maar dat daargelaten.
– Zorg dat je bij het opstijgen en landen een fles of de borst in de aanslag hebt. Een speentje schijnt ook te werken, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere. Overigens vind ik dit stuk nog het spannendste van de reis haha! Achteraf is het perfect gegaan en heeft het ventje eigenlijk de hele heen- en terugreis keurig liggen tukken.
– Max drinkt inmiddels volledig Nutrilon en wij kwamen in Frankrijk tot de ontdekking dat dit daar niet verkocht werd. Erg slim! Gelukkig was de klantenservice meer dan behulpzaam en kregen wij een vrijwel identiek Frans merk aangeraden. De volgende keer check ik dus wel even of Nutrilon in het land van bestemming te verkrijgen is.

Verder nemen wij de maxi-cosi mee voor in de auto daar en de draagzak voor de zekerheid. Ik heb natuurlijk veel te veel onnodige dingen mee gesjouwd, maar eens moet de eerste keer zijn. Ik was alleen maar blij dat ik alles voor handen had!

Mochten jullie nog tips hebben voor de volgende trip dan hoor ik het graag. Natuurlijk kan ik de blog niet afsluiten zonder een kleine impressie van al het lekkers dat we hebben gegeten.

France1france7france4france3