Het is weer zover, de maand december staat om de hoek. Dat betekent Sinterklaas, de kerstman en dus een overload aan cadeaus. Ieder jaar worden wij hier thuis steeds beter in. Wat begon met hoe meer hoe beter, is veranderd in kwaliteit boven kwantiteit.

We hebben daarom besloten om eerst thuis schoon schip te maken. Alles wat kapot is gaat weg en waar niet meer mee wordt gespeeld gaat naar een goed doel. En we hebben goed opgelet waar de jongens nou echt blij van worden en waar ook daadwerkelijk mee wordt gespeeld.

Bij ons thuis komt daar natuurlijk ook nog eens bij kijken, dat de jongens al regelmatig verwend worden door producten die we opgestuurd krijgen. Des te grotere reden om nog kritischer te zijn. Daarom deze lijst! Het bestaat uit cadeaus waar de jongens heel blij van worden, maar ook uit praktische dingen.

De jongens mogen overigens 1 keer in het weekend en 1 keer doordeweeks hun schoen zetten. Waarbij ze in het weekend iets kleins krijgen en doordeweeks iets van een chocoladeletter. En nu op naar de favorieten van dit jaar!

Paw Patrol
Al tijden zijn de jongens groot fan van Paw Patrol. En alles van Paw Patrol vinden ze geweldig. Van douchegel, boeken, pyjama’s tot natuurlijk het daadwerkelijke speelgoed. Zeker de laatste serie met de Dino Rescue is thuis een groot succes! En de adventkalender van Fruit Funk waar de jongens 1 december mee van start kunnen!

Switch & Go Dino’s
Ik tipte jullie al eerder op de Switch & Go Dino’s van V-Tech en nog steeds spelen de jongens hier op dit moment het meest mee. Op school mocht Max iets van speelgoed mee en maakte met zijn T-rex flink de blits.

Sinterklaaspuzzel
Zelf vind ik het ontzettend leuk om ook Sint gerelateerde cadeaus te geven, zoals bijvoorbeeld deze puzzel. En je steunt er meteen ook nog eens het Prinses Maxima Centrum mee. Het allerbeste is dat deze gewoon volgend jaar weer zijn rentree gaat maken.

Boeken
Voortbordurend op de voorgaande tip vind ik boeken met daarin Sinterklaas in de hoofdrol nog zo leuk. Dit jaar geven we Sinterklaasliedjes van Mark Janssen! Zo mooi getekend en een gegarandeerd succes. Boekje twee is het gouden boekje met het verhaal van Sinterklaas. Ook zo leuk!

Bobo
Max is thuis groot fan van Bobo en dat vinden wij maar al te leuk. Het konijn leert met zijn tijdschrift op een leuke manier bijvoorbeeld de cijfers en letters. En dit jaar hebben ze er een familiekalender bij! Heel overzichtelijk voor alle kleuters en met een hele handige dagplanner met magneten voor op de ijskast.

Daarnaast doen natuurlijk de Sinterklaas en Pietenpakken van bijvoorbeeld de HEMA het altijd goed!

Wat we o.a. nog meer in petto hebben voor pakjesavond 5 december is een tweedehands dierentuin van Playmobil en een AJAX pak (dik in de sale) voor Max. Verder vind ik de pyjama’s via Slaapkopje altijd een heel mooi cadeau of nieuwe schoenen via Omoda. Genoeg opties waar ook jij blij mee bent en vooral de balans tussen speelgoed en wat praktisch werkt heel goed!