Wanneer ik deze pasta deel op mijn Instagram krijg ik standaard de vraag of ik het recept wil delen. Er staan al wel wat kindvriendelijke pasta’s voor kinderen op mijn blog, maar dit is wel mijn favoriet. De saus blijft lekker kleven aan de pasta en het allerbeste is dat je er zoveel mogelijk groenten in kan verstoppen als je maar wilt.

Zelf kijk ik eigenlijk altijd welke groenten en/of groentezakken er in de aanbieding zijn en die gebruik ik gewoon. De ene keer een zak gesneden Italiaanse groenten, de andere keer een macaroni pakket van de versafdeling en een andere keer gebruik ik alle groenten uit de groentenla. Het feest zit in het pureren van de saus op het einde. Je hoeft daardoor van te voren het niet alleen niet te nauw te nemen met jouw snij kwaliteiten, de kids hebben op het einde geen idee meer wat er allemaal in zit. Dubbele winst noem ik dat!

Daarnaast hebben wij dankzij Napoleon bestek voor het eerst een spaghettilepel en ik heb nooit geweten dat ik zo’n lepel gemist heb in mijn leven. Ik zat altijd gigantisch te hannesen en de saus eindigde de helft van de tijd meer naast dan op het bord. Dat is gelukkig verleden tijd en nu hebben de jongens ook nog een eigen setje met een lepel, vork en mes. Zo voelen ze zich een stuk groter en doen ze echt met ons mee.

Kinderpasta (4-6 personen)
– 500 gr rundergehakt
– blik tomaten (Mutti)
– 2 gesneden knoflooktenen
– macaroni pakket (vers)
– runderbouillonblokje
– 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
– 1 el gedroogde oregano
– 1 el tomatenpuree
– 2 laurierbladeren
– olijfolie
– peper & zout
– snufje suiker
– pasta 
– optioneel: verse basilicum
– optioneel: Parmezaanse kaas korst
– optioneel: restjes groenten tomaten, paprika, courgette, aubergine

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui uit het pakket. Voeg daarna de rest van de groenten en het rundergehakt toe. Doe alle kruiden erbij. Na ongeveer 3/4 min kunnen de tomaten, tomatenpuree, suiker, het bouillonblokje, peper & zout erbij. Mocht je de korst van een Parmezaanse kaas over hebben dan doe je deze er nu ook bij.

Draai het vuur laag en laat zo’n 2 uur sudderen. Vis daarna de laurierblaadjes en eventueel de korst eruit. En nu doe ik iets wat natuurlijk echt niet kan, maar wat de kids heerlijk vinden en dat is de saus pureren. Ook echt een aanrader met kids die moeilijk groenten eten, alles verdwijnt 🙂 Breng eventueel op smaak met extra peper & zout. Kook de pasta en buon appetito.