Een van mijn favoriete pannenmerken is zonder twijfel Le Creuset. Zelfs die van mijn omi wordt nog dagelijks door mijn moeder gebruikt en is zeker een halve eeuw oud. Sterker nog, ik vind hoe ouder, hoe mooier de pannen worden. Het zijn pannen waarmee je eigenlijk een soort relatie mee creëert. Hoe langer je elkaar kent hoe beter de gerechten worden die je erin bereidt. De braadpannen van Le Creuset zijn iedereen wel bekend, maar zelf kende ik de campagnard nog niet.

De gietijzeren producten van Le Creuset zijn gemaakt in de originele Franse gieterij. Zo ook de campagnard. De grote platte vorm en de lage randen van de campagnard maakt haar perfect om vlees en groenten te bruinen, stoofpotten te laten sudderen, te roerbakken en te bakken. En de pan kan in de oven en is daarom van alle markten thuis.

Nu we drie kinderen hebben, zijn we nog meer op zoek naar makkelijke recepten die bij voorkeur ook in 1 pan kunnen worden gemaakt. De campagnard van Le Creuset is voor ons een echte aanwinst in de keuken. Hieronder deel ik heel graag ons nieuwe favoriete gerecht: worstjes uit de oven. Een recept die je makkelijk van te voren kan maken en alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Kortom, de campagnard is een aanwinst voor iedere keuken.

Worstjes uit de oven (4 personen)
– 8 worstjes naar keuze, bijv. chipolata in stukken gesneden
– 3 paprika’s (rood, oranje en geel), in reepjes
– 250 gr kleine tomaatjes, in vieren gesneden
– rode ui, fijn gesneden
– knoflookteen, fijngesneden
– 500 gr gekookte aardappelen, in blokjes
– 200 gr blik tomatenblokjes
– 2 el gedroogde oregano
– peper & zout
– scheut olijfolie
– optioneel: beetje chilipoeder

Verwarm de oven voor op 200 gr. In de campagnard (of andere oven bestendige pan of ovenschaal) verdeel je de aardappelen, uien, oregano en olijfolie. Plaats het geheel voor ongeveer 25 minuten in de oven en schep regelmatig om. Haal de campagnard uit de oven en voeg de worstjes, paprika, tomaten, tomatenblokjes, oregano en knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de pan terug in de oven voor ongeveer 20 min en blijf regelmatig even omscheppen. Verdeel over 4 borden en genieten maar.