Een van onze familiedoelen is om maandelijks minimaal een keer met z’n vieren uit eten te gaan. Niet alleen omdat het reuze gezellig is, maar ook zodat de jongens kunnen wennen aan eten buiten de deur. En geloof me: hoe vaker je het doet, hoe leuker het gaat worden. We zijn iedere keer weer op zoek naar nieuwe locaties die, niet geheel onbelangrijk, kindvriendelijk zijn. Zo kregen wij een leuke e-mail van De IJ-kantine met de boodschap dat zij helemaal ingericht zijn voor de jongste gasten. Hier waren wij uiteraard meteen nieuwsgierig naar.

Op een druilerige zaterdag vertrokken wij richting Amsterdam Noord. Het pondje op en neer zien gaan was eigenlijk al een uitje an sich, maar ook binnen konden de jongens hun lol op. Er is een hele ruimte compleet ingericht voor kinderen. Goed zichtbaar voor alle tafeltjes eromheen en zo konden de boys zich helemaal uitleven.

Ondertussen genoten wij van een glas wijn en bestelden in plaats van een voorgerecht een paar borrelhappen om de eerste honger te stillen. Max is groot fan van garnalenkroketjes en calamaris dus die genoot zichtbaar. Bram proefde meteen een beetje mee.

De IJ-kantine heeft een aparte kaart voor kinderen en daar houden wij van. En dan niet bestaande uit friet en kroketten, maar twee verschillende pasta’s en een lekkerbekje met sla en friet. De portie’s zijn gigantisch groot en stiekem hadden de jongens makkelijk een bord kunnen delen. Nu was de IJ-kantine zo lief om de restjes in te pakken en hebben de jongens de dag daarna nog kunnen genieten van de pasta bolo.

De man ging voor de hele dorade, die lekker was, maar op een beetje onhandig bord werd geserveerd. Het mocht de pret niet drukken en meteen wilde Max ook proeven. We zijn gelukkig gezegend met een stel jongens die veel dingen lekker vinden dan wel willen proeven. Ik vind dat natuurlijk hartstikke leuk om te zien. Het gaat ook weleens mis, want mijn mosselen waren (nog) geen succes bij de mannen. 

De IJ-kantine is een fijne plek voor families met of zonder kinderen, maar ook voor een groep vrienden. Het is een ruime locatie met een lange bar om gezellig drankjes aan te drinken. Heb je een tafeltje aan het raam dan kan je jezelf vergapen aan de stoet mensen die op en af het pondje komen. En het allerbelangrijkste natuurlijk kindvriendelijk ingericht!

De IJ-kantine – NDSM-kade 5 te Amsterdam – webshttps://www.ijkantine.nl/ite