Sinds ik in verwachting ben moet ik eerlijk toegeven dat een sla niet de meest vullende maaltijd ter wereld is. Beginnen we normaal gesproken op maandag redelijk gezond de week is dit er de laatste tijd behoorlijk ingeschoten. Niet dat ik voor twee eet, maar ik heb toch meer honger dan normaal. Het nadeel is dat manlief deze cravings eveneens moet ondergaan. Kortom, een goed begin van de week is (te) lang geleden. Vandaag is het dan ook hoog tijd om daar weer eens mee te beginnen. Niet persé voor de lijn, maar gewoon omdat het lekker is zo van start te gaan.

De merguez & sla is een allegaartje van lekkere dingen. De dressing heel simpel, even ingemaakte komkommer  maken, pitabroodje en een bak sla erbij c’est ça!

Ik duik snel de keuken weer in, want het is hoog tijd voor een dosis kerstrecepten. De eerste zijn in de maak en die ga ik snel uit de oven halen. En die mogen dus niet teveel cheating zijn haha (oeps)! Wordt vervolgd…

Merguez & sla (4 personen)
– 8 merguez worstjes
– grote zak sla
– komkommer
– 4 tomaten
– ingemaakte komkommer
– avocado
– zonnebloempitten
– 4 eieren
– olijfolie
– balsamicoazijn
– peper & zout
– 4 pitabroodjes

Bak de merguez worsten mooi goudbruin in een koekenpan. Snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes. Meng 2 el olijfolie met 1 el balsamicoazijn en breng op smaak met peper & zout. Je kan altijd meer maken, maar onthoud de verhouding 1 el olijfolie op 1 el azijn.

Toast de pitabroodjes. Snijd als laatste de avocado eveneens in blokjes. Kook de eieren half zacht. Bij mij is dat vanaf het kookpunt zo’n 4 minuten laten koken.

Verdeel de sla over de borden, de komkommer en tomaten erbij, dan de ingemaakte komkommer, de pompoenpitten, avocado en als laatste de merguez worsten. Druppel er wat van de dressing overheen.

IMG_0432