Dat opruimen niet één van mijn sterkste punten is zal Thol met alle liefde beamen. Ik ben geen horder, maar ik gooi ook niet altijd even gemakkelijk dingen weg. De grootste reden is vaak dat ik van mening ben ik dat ik het vast ergens in mijn leven nog een keer nodig zal hebben. Ok, misschien ben ik toch meer horder dan ik wil toegeven. Hetgeen overigens niet altijd heel erg hoeft te zijn, als het maar een weloverwegen beslissing is geweest om iets te bewaren.

Bij onze verhuizing naar Bussum zijn er al zakken vol naar nieuwe goede doelen gegaan. Je zou dan denken dat ons huis best wel op orde is. FOUT! Ik ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat je in een kleine 2 jaar weer gigantisch veel kan verzamelen. Het grootste probleem zit hem er eigenlijk in dat er geen structuur in onze kasten zit. Wat er toe leidt dat eigenlijk overal wat ligt.

Kortom, opruimhulp konden wij thuis best goed gebruiken. Gelukkig is daar Hermance, ook wel DE Nederlandse Marie Kondo genoemd oftewel de opruimcoach van nu. Tijdens een lunch, we kennen elkaar al een aantal jaar, begonnen haar handen te kriebelen en besloten we dat ik wel wat hulp kon gebruiken. Stiekem werd ik namelijk helemaal opgewonden van haar filmpjes over vacuümzakken waar hele bergen kleding in verdwenen. Misschien vloeit er dan toch ergens opruimbloed door mijn lichaam.

We kwamen tot de conclusie dat we met de kamer van Max het beste konden beginnen. Kinderkamers blijven voor mij en volgens mij iedereen wel een ding. Je wilt dat ze er kunnen spelen, maar je wil ook niet dat er overal speelgoed rondslingert. En dan is het eigenlijk ook nog een stukje kast van ons, Max zijn kleding, maar ook kleding die we op de groei hebben gekocht. Kortom, genoeg om aan te pakken. Samen gingen we aan de slag en mesten we beide kasten uit, zelfs onder begeleiding van de boys. Hoe fijn ziet dit eruit?

Voor & na:

Wil jij nu thuis ook aan de slag en kan je niet wachten om ook puin te ruimen in huis? Ik ben namelijk inmiddels van mening dat een opgeruimd huis tevens zorgt voor rust in het hoofd. Natuurlijk kan je hiervoor het beste een afspraak maken met Hermance, maar hierbij ook een aantal tips voor wat voorbereidend werk.

Tips:
1. Zorg dat je allemaal dezelfde soort doorzichtige bakken koopt die dicht kunnen klikken om spullen in op te ruimen, dit zorgt voor rust en overzicht;
2. Haal alles uit je kast, bedenk wat je graag wil houden, doe wat je niet wilt houden weg en plan voordat je gaat inruimen wat je waar wil gaan opruimen;
3. Vouw alles op dezelfde manier op en past het niet helemaal kan oprollen ook echt een goede optie zijn;
4. Maak ook voor het speelgoed verschillende bakken, zo blijft het speelgoed overzichtelijk voor de kinderen om te pakken, maar ook bij het opruimen. Wat de kinderen links laten liggen of niet meer naar om kijken, geef het een nieuw doel. Denk aan verkopen op Marktplaats, maar ook kledingbakken accepteren vaak oud speelgoed en/of knuffels; en
5. De laatste tip voor te kleine kinderkleding die je nog niet wilt weggooien zijn vacuümzakken. Alles wat je zeker een jaar niet nodig hebt kan je hierin kwijt, maar bijvoorbeeld ook winterjassen etc. Scheelt ontzettend veel ruimte!

En vergeet niet om jullie opruimwoedes met ons te delen via social media en tag hier @hermancehorasiccama en @thelionkitchen!