In ons oude huis had onze little lion Max een geïmproviseerde kinderkamer. We ontdekten een loze ruimte boven de keuken net groot genoeg voor een kinderkamer. Gelukkig zijn wij allebei niet zo groot en konden wij er precies goed staan. Er stonden een bedje, commode en een boekenkast, meer paste er niet in. We waren toen zo blij, want het betekende toentertijd dat we niet hoefden te verhuizen. Max heeft er ruim 1,5 jaar dik van kunnen genieten voordat we naar Bussum vertrokken. Een ding was zeker en dat was dat Max een nieuwe kinderkamer kreeg die ruim 2 keer zo groot zou zijn als zijn oude kamer. Dat betekende ook dat er meer ruimte was voor nieuwe spullen. Net zoals bij vrijwel alle kamers begon onze inspiratie zoektocht op Pinterest. Voor Max kozen we als basis kleur groen en Bram kreeg blauw. Nieuwsgierig geworden?

De kamer van Max
Max slaapt sinds kort in een peuterbed. We hebben lang zitten twijfelen tussen een peuterbed of een groot bed. Het voordeel van een peuterbed is dat het een fijne stap is na een ledikant, het nadeel vind ik dat je er niet makkelijk bij kan komen liggen. Daarnaast vind ik het een fijn idee dat hij er niet makkelijk uit kan rollen. Vanaf de eerste nacht slaapt Max er als een roos en klimt hij er (even afkloppen) niet uit als hij wakker is. Keurig blijft hij liggen en roept hij ons zodra hij ontwaakt, grappig detail is wel dat hij echt zegt “mama/papa roepen” haha. Wat ik wel een beetje spannend vond waren een dekbed en kussen, maar ook dat viel in het echt allemaal reuze mee. Benieuwd naar hoe zijn kamer eruit ziet?

Het peuterbed met onderla, dekbed + kussen, dekbedovertrek en sprei zijn allemaal van Petite Amélie. Petite Amélie is een ontzettend leuk kindermerk dat ik toevalligerwijs ontdekte aangezien zij een fysieke winkel vlakbij ons huis hebben. Het liefst zou ik alles wel van ze willen hebben voor beiden kinderkamers! En voor mijn angst rondom het dekbed en kussen hebben zij de oplossing, beiden slopen sluit je met een rits, ontzettend handig. Het oude busbankje komt uit een gepensioneerde bus en heb ik ooit van mijn tante gekregen. Het is voor Max groot feest, want regelmatig maken we samen een ritje ergens naartoe ;). De boekenkast hebben we zelf ontworpen en is gemaakt door Krejaap. Verder is het kleed van Kidsdepot gekocht via Wehkamp en de prachtige poster is gemaakt door Catchii. Zelf zijn we erg blij met het resultaat, het enige dat nog mist is iets van een tipi. Misschien moeten we die toch maar gaan maken, lijkt jullie dat een leuke DIY om te volgen?

De kamer van Bram
Bram heeft een echte babykamer, met hoofdzakelijk oude spullen van Max die we in een nieuw jasje hebben gestoken. Ik ontdekte de verf van Fusion Mineral paint, o.a. verkrijgbaar bij Lilian at Home in Bussum en ook in haar webshop, en ben daar helemaal mee los gegaan in huis. Het is ook nog eens  milieuvriendelijk! De oude commode van Max hebben we Homestead Blue geverfd en een oud kastje van mijn opa opnieuw wit. De knopjes van de commode en het kleed zijn van Doing Goods, ze importeren ontzettend gave dingen. Bram is als laatste ontzettend verwend met een nieuw Simba Hybrid babymatras en slaapt daar in ieder geval overdag (haha) heel goed op! Het matras bevat een mix van pocketveren en schuim gecombineerd met een superzacht, hypoallergeen slaapoppervlak om de groei van het kind optimaal te ondersteunen. Klinkt best fijn toch?

Zelf ben ik heel blij met beiden kinderkamers en vind ik het echt leuk dat vooral Max er nu ook kan spelen. Zo kan ik rustig met Bram aan de gang en vermaakt Max zich ondertussen in zijn eigen kamer.