De kerstvakantie is voor iedereen met kinderen vandaag begonnen. De een vindt het vreselijk, de ander denkt joh prima wat is dat weekje extra nou? Max zelf is heel erg blij, we merken dat zo’n feestmaand er bij hem best inhakt en dat een weekje extra voor vrij voor hem in ieder geval nog lang zo gek niet is. We hebben de kinderen om die reden verteld dat de kerstman hier niet bestaat. Een leuke poll op Instagram liet mij weten dat veel van jullie er hetzelfde over dachten, maar er wel een mooi verhaal van maken. Zoals de kerstman is voor kinderen die in andere landen wonen en geen Sinterklaas hebben of we vieren de geboorte van Jezus. Het feit dat de kerstman in ieder geval niet echt bestaat, scheelt hier thuis wel voor een hoop stress.

Zodra de Sint het land uit is, staat bij ons de kerstboom in huis. Heerlijk, het kan mij ieder jaar eigenlijk niet gek genoeg zijn. Best grappig voor iemand die een aantal jaar geleden nog niet zoveel met kerst had. Inmiddels is het huis van binnen en buiten verlicht en is de nieuwste aanwinst dit jaar een kerstguirlande voor om de trap. Zelf koop ik ieder jaar wel iets nieuws en eigenlijk slaag ik sowieso altijd bij Hema Nederland. En voor hele mooie kerstballen ben ik overigens dol op die van Vondels of Sissy Boy. Maar kerst draait natuurlijk ook om eten en cadeaus.

We hadden ook dit jaar weer het geluk om een aantal kerstdiners vroegtijdig te testen. We trapten af met het bourgondische bistro menu samengesteld door de Lindenhoff in samenwerking met de familie Caron. Het is een prachtig menu en we hebben genoten van de gerechten, maar speciaal van de hertenbiefstuk met spruitjes en een puree van topinamboer. Je moet wel enige skills in de keuken hebben, want voor een beginnende keukenprins(es) is het misschien wat te ingewikkeld. Geduld, alles van te voren klaarleggen, maar vooral goed lezen is de gouden tip. Daarna is het alleen maar genieten.

Ieder jaar bestellen we uiteraard bij Crisp, zoals jullie weten mijn favo online supermarkt. Ik bestel altijd genoeg, zodat we meteen van alles hebben voor ontbijt en lunch de dagen daarna. Denk aan de beroemde croissantjes, burrata, brood van Vlaamsch Broodhuys en sowieso de gerookte zalm. Dit jaar kozen we voor bij het kerstdiner de tartaar van zeebaars met kokkels en de bavette met rodewijnsaus. Ontzettend lekker en tevens heel goed en makkelijk te bereiden. Met een klik op de knop zitten alle ingrediënten in jouw digitale winkelmandje en het recept krijg je daarna in de e-mail. Met Crisp heb je gegarandeerd succes dit jaar. En zien jullie de prachtige borden van Catchii?

Als laatste nog een kleine inspiratie ronde voor de kerstcadeaus. Als aanvulling op de tips voor Sinterklaas, kan ik het toch niet laten wat extra’s met jullie te delen.

Kidi DJ Mix
Het hoofdcadeau van de jongens dit jaar is de Kidi DJ Mix van VTech. Ik weet niet wie deze set meer gaat gebruiken, wij of de jongens? De heupen van Bram zitten vanaf de geboorte al lekker los en we hebben al menigmaal geroepen dat hij een goede dj zou zijn. Met deze superstoere draaitafel kunnen de Tholeboys nu hun eigen muziekcreaties maken en opnemen. Zelf denk ik dat de discolamp een giga succes gaat zijn.

Marvel
Iets wat het altijd goed doet bij de jongens zijn action figures en dan vooral die van Marvel. Alle verkleedpakken van Hulk tot Iron Man liggen hier in de kast, maar tegenwoordig zijn de poppen van Hasbro ook een groot succes. Bram ging helemaal door het dak toen hij het magnetische schild van Captain America kreeg en Max helemaal blij met de schurk Thanos, zodat ze nu echt de boeven kunnen vangen, zoals zij dat noemen.

Speelgoed van het Jaar
Ontzettend leuk vind ik dat de jongens dit jaar ook cadeaus krijgen die zijn uitgeroepen tot speelgoed van het jaar. Allereerst het kinderspel “Oma’s Woeste Waslijn”, alleen de naam van het spel bezorgt me al genoeg hilariteit. Max is dol op dit soort spellen, waarbij er een beetje actie in zit en je goed moet opletten hoe je de was erin hangt. Bram gaat de flexibele racebaan van de FleXtreme Discovery Set het einde vinden. Alles is beweegbaar waardoor je de baan overal kan bouwen. Ik verwacht dat zodra het uitgepakt is de kamer op z’n kop staat.

Beverbende
Ok, de restaurants zijn in de avond nog allemaal gesloten maar stiekem ben ik al een tijdje op zoek naar wat spelletjes die we makkelijk mee kunnen nemen. Als we bijvoorbeeld ergens een hapje gaan eten of zelfs lunchen vind ik het altijd lekker om iets bij me te hebben voor de jongens. Nog leuker dat de jongens nu op een leeftijd komen dat dit soort spelletjes leuk zijn om samen te doen. Beverbende zit vanaf nu in ieder geval in de tas.

Voor de kleintjes onder ons zoals Philippa heb ik ook twee hele leuke tips. Allereerst heeft zij dit teddy vestje gekregen van favo winkel Bobbi & Kate, nu nog iets te groot maar straks in de lente is dit toch geweldig? Matcht precies bij de mooie speenkoord van Atelier Le Petit die Philippa gewonnen had, ze hebben nog veel meer hele leuke.