Na het verlies van de eerste kookvideo en het diepe verdriet daarvan te boven zijn gekomen racete ik naar Coebergh PR voor een nieuw filmpje.

IMG_6905.JPG

Ik had beloofd om op een vrijdag te komen en een vrijmibo snack voor ze te kokkerellen. Het werden kippenpootjes en dan niet zo maar kippenpootjes, maar Sweet Honey Wings. Zo lekker dat mijn schoonzus, een flexitarier met lichte kippenkluivenangst, zich eraan waagde en het heerlijk vond. Dat is in mijn ogen niet alleen baanbrekend nieuws, maar vooral een gegeven dat deze wings echt awesome zijn.

En zien jullie allemaal de keuken?!? Pfff, wat een feest om wederom op een fornuis van La Cornue te mogen koken. Wat mij betreft wordt het tijd voor nog meer filmpjes, want ik blijf dit zo leuk vinden om te doen! En dat ik daarnaast elke keer weer even op de La Cornue mag koken blijft natuurlijk een bijzonder fijne bijkomstigheid. Enjoy your cheat!!

Sweet Honey Wings (4 personen)
– minimaal 12 kippenpootjes
– 1 limoen
– 2 el zoetzure saus
– 3 el ketjap
– stuk gember ter grootte van je duim
– knoflookteen
– 3 el honing
– olijfolie
– peper & zout

IMG_6906.JPG

Snijd de gember en knoflook in dunne reepjes. Marineer de kippetjes in de zoetzuresaus, ketjap, knoflook en gember. Knijp de limoen eroverheen uit, breng op smaak met peper & zout en hussel alles goed door elkaar. Als laatste voeg je de honing toe. Zet de kippenkluifjes een half uur weg in de ijskast.

Verwarm daarna de oven voor op 225 gr. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kluifjes met de velkant naar boven. Lepel de overgebleven marinade eroverheen en schuif ze de oven in. Je kan overigens ook een ovenschaal gebruiken, maar prop ze niet te dicht op elkaar. De Sweet Honey Wings zijn in 35-45 min klaar. Draai ze wel af en toe even om en mochten ze te snel gaan verlaag dan de temperatuur of bedek de kippetjes met aluminiumfolie. Vergeet daarnaast niet dat je ketjap gebruikt de Sweet Honey Wings worden daardoor sowieso al wat donker.

IMG_5546.JPG