We hebben echt af zitten tellen tot de Sint het land uit was om de kerstboom in huis te halen en op te tuigen. De open haard brandt, Sky Radio staat aan en de kerstboom is mooi verlicht. Wat een fijne tijd is december toch altijd! Dit jaar gaan het de meest bijzondere dagen ooit worden, want het is de eerste keer als familie. Op kerstavond gaan we naar mijn ouders, eerste kerstdag naar de schoonouders en tweede kerstdag is de kers(t)verse familie samen. Alle dagen en avonden draaien om uitgebreid lekker tafelen met veel eten, wijn en goede gesprekken.

Vorige week speelden we alvast een beetje vals en namen we een sprong in de tijd. Voor de vlog deden we net alsof het kerstochtend is. In mijn video kan je zien hoe ik de kersttafel versier met de leukste kerstversieringen. Daarnaast maakte ik een croissantkrans die heerlijk is voor tijdens een ontbijt, brunch of lunch. Om jouw tafel aan te kleden zijn props een must, het kan mij nooit teveel zijn. Ik houd van een klassieke tafel met wat moderne twists. Het weekend maakten we een rondje langs de winkels voor wat inspratie en scoorden goede artikelen bij IKEA en HEMA. Voordat ik aan het recept begin natuurlijk eerst mijn vlog:

Owh, het is altijd weer even wennen om jezelf terug te zien, maar jullie hebben wel meteen ook een kijkje in de nieuwe keuken gehad. Mijn top 5 musthaves voor een kersttafel zijn:

1. kerstkleed (die van mij is een oude van Dille&Kamille)
2. kaarsen / verlichting (dit jaar scoorde ik de lichtjes bij IKEA)
3. feestelijk servies
4. decoratiefolie (zoals kerstbomen en sterren)
5. wijnglazen (ik ben spontaan verliefd geworden op mijn nieuwe groene glazen)

img_3091img_3092
img_3097img_3098

Wat mij betreft kan het festijn van start. En natuurlijk eindigen we met het recept voor een croissantkrans met roerei, spek en kaas. Yum!

Croissantkrans (3 á 4 personen)
– kant-en-klaar croissantdeeg voor 6 croissants
– 6 plakken ontbijtspek
– 5 eieren
– scheutje melk
– 6 plakjes kaas
– peper & zout
– roomboter

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Kluts 4 eieren door elkaar met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Bak de spek licht knapperig in een koekenpan met een beetje roomboter. Haal de spek uit de pan en bewaar het vet. In het vet bak je de roerei heel luchtig en draai je op tijd het vuur uit, als het ei nog net niet gaar is.

Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en maak een waaier (zie foto) van het croissantdeeg. Leg op elke punt een plakje ontbijtspek, verdeel de roerei eroverheen en maak af met de plakjes kaas. Vouw de punten terug, zodat er een krans ontstaat.

Kluts het laatste ei en bestrijk de krans ermee. Als je een baby hebt net zoals Max gooi het ei niet weg, maar bak er een kleine omelet van zodat de kleine ook mee kan genieten.

Schuif de krans 15-20 min de oven in totdat het deeg gerezen en licht bruin is geworden.

img_3093img_3094img_3095img_3096