The Lion Kitchen bestaat voor het grootste deel uit gezond eten met een cheat hier en daar. Normaal gesproken probeer ik zoveel mogelijk volgens de 80/20 regel te leven, 80% zo gezond mogelijk en de overige 20% zijn voor guilty pleasures. Helaas is de 80/20 regel sinds een aantal maanden omgedraaid. Jep, deze lion heeft veel te veel zitten snacken en daar moet een einde aan komen. Al een tijdje loop ik met het idee rond om dit jaar een aantal persoonlijke uitdagingen aan te gaan. De eerste challenge was de ontzuringskuur die ik de afgelopen 10 dagen heb gedaan (meer daarover later) en ik vond de 2de challenge perfect passen bij de status van mijn huidige eetgedrag. Daarmee gaat namelijk (helaas) een wat minder strak lichaam gepaard. Nu zal ik nooit maatje 36 krijgen en dat is ook alles behalve het doel, maar dit is wel weer het andere uiterste.

En toen kwam daar, dankzij lieve Jet, Robby Nelson om de hoek kijken. Na één lesje was ik aan het einde van mijn Latijn, maar men wat voelde ik mij goed. Dit is wat ik nodig heb! Na een lang gesprek met Robby hebben we samen mijn volgende challenge bedacht: 3 maanden lang minimaal 3 keer week bij deze mean motherfucker (in the good way) aan de bak. Zonder na te denken – en dat is maar beter ook denk ik – zei ik volmondig JA! En zo begon ik gisteravond aan mijn eerste training van de komende 3 maanden.

IMG_9755.JPG

Robby Nelson noemt zijn trainingen “Double Trouble” en bestaan uit: een mix van circuittraining, intervaltraining, bokscombinaties en/of kickboks combinaties waarbij alle spiergroepen worden getraind. Het is gebaseerd op het conditionele deel van een gewone boks -en kickbokstraining. In zijn sportschool, de Robby Nelson Training Club, op de Fokke Simonszstraat in Amsterdam geeft hij lessen in kleine groepjes of personal training. Elke training is anders en dat maakt het juist zo chill.

IMG_9733.JPGIMG_9060.JPG

Pfff, als ik hiermee niet back in shape kom weet ik het ook niet meer. Het gaat niet om de hoeveelheid kilo’s die ik kwijt raak (al is dat bijzonder mooi meegenomen), maar vooral om het weer goed in mijn vel zitten en met de borst vooruit lopen.

Zo, een lekkere persoonlijke blog deze keer. Ik ga jullie uiteraard op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en ik zou het fantastisch vinden als ik nog meer mensen kan motiveren om lekker aan de bak te gaan. Gezond eten is een mooi begin, maar – in mijn mening – hoort daar sporten en beweging bij.

Van Lululemon kreeg ik een fantastisch mooi pakje om uit te proberen en als extra stimulatie. Ziet er gaaf uit he? Binnenkort krijg je meer informatie over de materialen van de outfit waar Lululemon mee werkt, want dat is niet zomaar iets. Eerst maar eens testen dit weekend!

IMG_9753.JPG

Let’s do this, there is no return!