Toen Robby afgelopen juni twee weken met vakantie ging sloeg de paniek lichtelijk toe. Wat moet ik in de tussentijd doen? Met een vakantie op komst was het geen optie om die twee weken ook te zien als vakantie. En toen bedacht ik me opeens dat ik Jet van Amayzine en Anne van Yourlbb nog niet zo lang geleden op Instagram druk bezig had gezien in zwarte pakjes. Een kleine speurtocht leverde het antwoord op dat de dames zich hadden gewaagd aan een lesje Bodytec Lounge. Nieuwsgierig als ik ben dook ik gelijk het internet op en raadpleegde Google. De meningen liepen ontzettend uiteen en dat triggerde mij nog meer om eens contact op te nemen. Bodytec Lounge reageerde reuze enthousiast en twee dagen later stond ik daar in een soortgelijk pakje. Na een korte medische check, gelukkig kerngezond, kreeg ik thermo-ondergoed mee en het advies om er zo min mogelijk onderaan te trekken. Dat betekent dus naakt! Ik zet het beeld van andere naakte mensen even opzij en ga ervan uit dat de kleding op hoge temperatuur wordt gewassen.

Na mij verkleed te hebben meld ik mij weer bij de instructeur. De uiterste vriendelijke jonge man legt mij uit dat hij mij zo met een soort plantenspuit nat gaat spuiten, wat een baan heeft deze jongen, zodat de elektrische impulsen beter geleiden. Ik krijg een vestje aangetrokken en verschillende banden om mijn armen en benen die straks worden aangesloten op de Elektrische Stimulatie. Ondertussen krijg ik de allerlaatste uitleg en begrijp dat een sessie van 20 minuten ongeveer gelijk staat aan 3 uur in de sportschool. Ik ben benieuwd!

IMG_8453
IMG_8449
IMG_8452

Na afloop trek je het natte pak weer uit en krijg ik boven een proteine shake. Nog steeds enigszins sceptisch fiets ik naar huis, dit gevoel verdwijnt als ik met moeite de 55 treden naar boven loop. Wat een workout van 20 minuten al niet met je kan doen?

De volgende dag kan ik amper opstaan en de les die ik twee dagen later heb gepland verschuif ik een week. Al die spierpijn ondanks dat je denkt toch redelijk fit te zijn. Het zijn waarschijnlijk de spieren die je doorgaans minder gebruikt. De les Bodytec Lounge is in ieder geval voelbaar.

De conclusie luidt als volgt, ik denk dat Bodytec Lounge uitermate geschikt is voor mensen met weinig tijd. Je staat namelijk binnen 30 minuten weer buiten, je hoeft eigenlijk niet eens te douchen en het kan daarom prima voor, tijdens of na werk. Het resultaat schijn je te kunnen zien in 3 maanden. Aan de andere kant miste ik wel het stukje conditie, dit train je namelijk niet tijdens een les Bodytec Lounge en dien je in je eigen tijd te moeten doen. Kortom, het is wat mij betreft sowieso voor iedereen het proberen waard. Aan de drukte te zien zijn er trouwens al veel mensen fan. Ze hebben inmiddels twee locaties in Amsterdam en de eerste proefles is gratis. Ik zeg gaan!

Bodytec Lounge – Stadhouderskade 155 & Kinkerstraat 74A – website