Het is hoog tijd voor een statusupdate van onze kleine man Bram. Inmiddels is Bram de 3 maanden gepasseerd, gaat hij naar de crèche en ben ik alweer twee weken aan het werk. Het lijkt alsof mijn verlof weken geleden is afgelopen en het is (helaas) een feit dat de tijd te snel gaat. Bij Max heb ik letterlijk de dagen zitten aftellen, totdat ik weer aan het werk mocht. Niet omdat ik niet bij hem wilde zijn, maar ik miste het gebruik van mijn hersens. Daar speelde ook mee dat Max een ontzettend makkelijke baby was en ik mij op een gegeven moment een beetje begon te vervelen. De situatie met Bram is iets anders, nu miste ik vooral het team van Studio Freek en verheugde ik me om weer in een andere omgeving te zijn. Daarnaast begon het wel weer te kriebelen om aan de slag te mogen met o.a. het tijdschrift Wild van Freek.

Toch heb ik deze keer geen adventskalender hoeven maken. De dagen, weken en uiteindelijk maanden vlogen voorbij. Velen malen sneller dan bij Max! Misschien omdat je nu twee kinderen hebt en dat “vervelen” niet aan bod is gekomen tijdens mijn zwangerschapsverlof.

Zoals ik al schreef zijn we de toch wel magische grens van 3 maanden gepasseerd. Bram is alweer zo groot, lacht de hele dag en is een aanwezig ventje. Hij wil graag bij ons zitten en meedoen met het gezin. Grote broer Max blijft zijn favoriete attractie en de twee kunnen niet wachten om elkaar iedere ochtend weer te zien. Downside is wel dat als de één een keel opzet de andere automatisch ook begint, dat dan weer wel haha.

Bram gaat 2 dagen per week naar dezelfde crèche als Max en het is te lief om te zien dat ze elkaar daar regelmatig opzoeken voor een knuffelsessie. Ik geniet van mijn vrije woensdag met de twee mannen en sinds ik weer werk heb ik gemerkt dat drukke weekenden even uit den boze zijn. Kortom, het gaat goed met ons en dat betekent ook dat er weer aan mezelf gewerkt kan (lees: moet) worden.

Eerder vertelde ik jullie al dat ik tot zo’n week voor de bevalling, zeg tot 39 weken, heb gesport bij BBB Health Boutique in Laren. Tegen het einde van mijn zwangerschap deed ik soms een half uur lekker rekken en strekken en vooral genieten van de rust en warmtecabine. BBB Health Boutique is niet alleen een verademing voor vrouwen in verwachting, maar ook om snel weer de draad op te pakken na de bevalling. Mede door de zwangerschapssuiker ben ik bij Bram in plaats van de 20 kilo bij Max, “maar” zo’n 8 kilo aangekomen. Houd hierbij wel in het achterhoofd dat ik zeker 5-7 kilo boven mijn ooit oorspronkelijke gewicht zat toen ik in verwachting raakte van Bram. Dat daargelaten vlogen de kilo’s er na de komst van Bram gelukkig snel vanaf en zit ik nu in de volgende fase om eindelijk weer eens mijn pre-Max lichaam terug te krijgen.

Bij BBB Health Boutique word je ontzettend goed begeleid met een bij jou passend programma. Van een NB (na bevalling) workout werkte ik mezelf in korte tijd op tot een HITT klasje op zondagmorgen. Daarnaast zijn mijn maten en startgewicht genoteerd en ga ik jullie de komende tijd meenemen op mijn reis naar een strakker lichaam. Wordt vervolgd. En zoals je kunt zien is Bram meer dan welkom en sliep hij grotendeels tijdens mijn work out.

Om het plaatje compleet te maken ben ik met Stefanie van Klaever Health bezig om aan de hand van een uitgebreid (bloed)onderzoek uit te zoeken wat mijn lichaam op dit moment aan supplementen nodig heeft. Vooral nu de nachten wat aan de korte kant zijn, maar ik wel weer 4 dagen hard aan het werken ben. Ook hier horen jullie snel meer over!