We (maar vooral ik) zijn officieel aan het aftellen geslagen. De laatste loodjes, zoals ze het noemen, zijn ingegaan. Oftewel, aankomende zondag is de uitgerekende datum! Nu zegt dat natuurlijk niet heel veel behalve dat Max wel op de uitgerekende datum is geboren. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het nu niet meer zo erg zou vinden als de kleine man zijn intrede doet. Het huis is inmiddels van buiten geschilderd en op de tuin – en altijd nog wat kleine klusjes – na is alles af. Het is in onze ogen een paleis geworden en zoals beloofd komt er nog een hometour aan.

Ik krijg ontzettend veel vragen van jullie over hoe het gaat met mijn zwangerschapsdiabetes en het antwoord is: GOED! Wel moet ik toegeven dat ik denk ik van geluk mag spreken dat het mij zo goed is afgegaan. Met een aangepast dieet was het zo goed als opgelost en zwikte ik toch voor alle verleidingen dan zorgde extra beweging ervoor dat de glucosewaarden daarna toch goed waren. Het enige dat ik grotendeels uit mijn avondeten heb geschrapt zijn koolhydraten in de vorm van pasta, brood of rijst. En natuurlijk de gigantische snoep- en chocolacravings die ik had/heb. Het meest positieve aspect is dat ik in tegenstelling tot de 20 kilo bij Max (slik) nu pas op de helft zit. Kortom, naast de extra echo’s zie ik dat ook maar als de winstpakker van de zwangerschapsdiabetes.

Hoe anders de zwangerschap met Max is heeft mij ook verbaasd. Helaas zou een derde moeten uitmaken wat nou de truc is geweest. Is het de energie die Max geeft, het aangepaste en toch gezondere dieet dan bij nummer 1 of gewoon het gaat mij makkelijker af?!? Wel deel ik heel graag nog wat tips met jullie, want ook daarin heb ik weer wat geleerd. Met ook nog twee te leuke kortingacties!

1. Slik goede vitamines

Dankzij Stefanie Klaver, eigenaresse van Klaever Health, heb ik het beste van het beste op het gebied van vitamines voorgeschreven gekregen. Ik raad jullie echt aan om deze ook te nemen:

– Omega 3 van MorDHA
– Vitamine D3 van Bonusan
– Multi Natal Actief van Bonusan
– Orthiflor Start van Orthica voor de laatste 6 weken

Vooral de laatste vind ik de grootste aanrader. Bij Max heb ik de laatste paar weken en gedurende het geven van borstvoeding ook probiotica geslikt en hij heeft nooit last van krampjes gehad. Of het daardoor is gekomen dus ik niet te stellen, maar we gaan er deze keer weer voor.

Met de kortingscode “thelionkitchen” krijgen jullie t/m 30 juni 2018 15% korting in de webshop van Klaever Health waar alle vitamines te verkrijgen zijn.

2. Blijf bewegen

Tijdens de zwangerschap van Max heb ik tot 8 maanden bij Robby Nelson getraind en ik vond het heerlijk. Helaas heb ik door onze verhuizing afscheid moeten nemen van de beste trainer van Amsterdam en werd het zoeken naar wat anders. Een enorm misselijke eerste periode en last van zwangerschapsischias leidde ertoe dat ik het niet aan durfde om met 20 weken te beginnen aan een dergelijke intensieve training met iemand nieuws. Gelukkig was daar BBB Health Boutique die in januari in Laren haar deuren opende. Ik kende het fenomeen al van vriendinnetjes die er voor een huwelijk of na de zwangerschap weer poepstrak van waren geworden, maar niet voor tijdens de zwangerschap. Voor iedere periode in de zwangerschap hebben zij een eigen programma ontwikkeld waardoor je op jouw niveau kan blijven trainen. Ik ga aanstaande donderdag voor de laatste keer en dan bevries ik mijn abonnement tijdelijk. Ook dat kan daar! Heb ik toch mooi tot en met 39 weken zo’n 2 keer per week getraind. Er volgt na de geboorte nog een uitgebreidere blog en dan kunnen jullie mij op de voet volgen over hoe ik weer in shape kom met BBB.

PS. Als jullie een proefles boeken bij BBB Health Boutique in Laren laat dan even weten dat je via mij Sesanne/The Lion Kitchen bent gekomen en er ligt een mooie weekvoucher op jullie te wachten. Deze is geldig voor alle moeders en moeders-to-be!

3. Het komt goed

De belangrijkste les die ik van een tweede zwangerschap heb geleerd is dat het allemaal wel goed komt. Was ik bij de eerste nog zo spastisch op zoek om alles af te hebben en kocht ik mij suf aan overbodige spullen is er nu een bepaalde rust. Als je borstvoeding gaat geven heeft jouw kleine de eerste periode genoeg aan jou en zo niet dan aan een pak melkpoeder. Baby’s groeien snel dus koop niet de belachelijk grote pakketten aan luiers maat 1 en 2. De meeste winkels zijn 7 dagen per week open en zijn er genoeg aanbiedingen iedere week. En wat denk ik goed is om te onthouden dat je nooit kan voorbereiden op wat er komen gaat. Niet bij een eerste, maar ook niet bij een tweede, derde of vierde. We gaan het allemaal zien, maar 1 ding is zeker er is nog nooit een baby blijven zitten.

Ik hoop dat de ik jullie bij de volgende blog kan melden dat er een prachtig ventje in deze wieg ligt. En wat is deze wieg van Stokke mooi he?