Iedere keer wanneer de eerste zonnestralen beginnen te schijnen begint bij mij de algehele stress, want dat zijn de eerste teken dat de zomer eraan komt. Ieder jaar neem ik mezelf weer voor om mij strikt te houden aan het motto: “Summer bodies are made in the winter’. Tegen het einde van de winter besef ik me dat dit ook dit jaar weer mislukt is. Tijd om het roer wat drastischer om te gooien, want ik wil toch lekker kunnen paraderen straks op het strand. We hebben voor het eerst een familievakantie geboekt via ‘Eliza Was Here’ en vertrekken eind mei naar Griekenland. Een hele winter is misschien voor mij een wat te lange deadline om een summerbody te creëren, een vakantie binnen 2 maanden voert de druk wel lekker op.

Ik sport nu ruim een jaar bij BBB Healthboutique ’t Gooi in Laren en in iedere fase hebben ze mij super behandeld en gesteund. Van in verwachting zijn, tot de periode daarna en ook nu wanneer ik eigenlijk gewoon een schop onder mijn kont verdien. Soms moet je (weer) even zo’n dieptepunt bereiken om daarna met volle moed aan de slag te gaan. Het eetpatroon is drastisch bijgeschaafd, de wijntjes zijn verkast naar het weekend en de onnodige hoeveelheid chocolade en snoep naar geluksmomentjes. Het ging mij makkelijker af dan verwacht, want hé er is een einddoel en die komt akelig dichtbij.

Samen met Marieke van BBB Healthboutique ’t Gooi heb ik gekeken op welke wijze we het vakantiedoel het beste kunnen bereiken. Ze kijkt streng mee met mijn wekelijks eetpatroon en dat houdt mij scherp. Daarnaast hebben we een krachtprogramma uitgekozen, omdat je daar snel resultaat mee boekt en dat zorgt weer voor een aanhoudende motivatie. Ik heb er zin in en hoop dat rond de vakantie, wanneer Bram ook 1 jaar wordt ik op dat punt ben waar ik graag wil zijn.

Het schept tevens ook weer mogelijkheden voor nieuwe recepten. Van iedere dag sla word ik namelijk niet echt gelukkig. Deze soep is lekker vullend en verrassend fris met de feta. Zowel Max en Bram hebben meegegeten. Een aanrader voor de hele familie of je nou een badpakgoal hebt of niet. Het is een soep geïnspireerd op één van de geweldige recepten van Ottolenghi. Ik bewaar trouwens tegenwoordig de broccolistronken en verwerk die ook in dergelijke soepjes!

Doperwten- & Courgettesoep
– 2 courgettes
– 500 gr (diepvries)doperwten
– 4 tenen knoflook
– grote ui
– bosje basilicum
– 1 liter groentebouillon (vers of opgelost met een groentebouillonblokje)
– 200 gr feta
– zout & peper
– olijfolie

Pel en snijd de ui en knoflook in (grove) stukken. Was de courgette en snijd eveneen in stukken. Zet een grote pan op het vuur en verhit hierin een flinke scheut olijfolie. 

Bak als eerste de ui tot deze glazig is en voeg daarna de courgette en de knoflook toen. Even laten bakken en schenk daarna de doperwten en de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het borrelen voor ongeveer 15 min.

Draai het vuur laag, voeg de basilicum toe en pureer het geheel met een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met peper & zout. Eventueel kan je er nog een scheutje yoghurt of magere kookroom aan toevoegen, om de soep iets romiger te maken.

Verdeel over vier borden en verkruimel er vlak voor het serveren wat feta overheen!