Waar ik vroeger nooit de drang had Nederland te verlaten is dat tegenwoordig wel anders. Het heeft alles te maken met één reis en het ontdekken van één land; Zuid-Afrika! Inmiddels alweer 3 jaar geleden – meteen rijst de vraag waarom ik dit nog steeds vanuit Amsterdam aan het typen ben – vertrokken Thole en ik naar Kaapstad. Het doel van de reis was vooral om het koude Nederland even te ontsnappen en een waanzinnige trip te maken. Vanaf het moment dat ik mijn voeten op de Zuid-Afrikaanse bodem zette voelde ik mij thuis. Waarom? Geen idee, het had zo moeten zijn. Het werden de 4 beste weken uit mijn leven.

We huurden een auto om na een paar dagen Kaapstad het verdere binnenland te ontdekken. Onze route zag er als volgt uit: Kaapstad – Hermanus – Mosselbaai – Knysna – Oyster Bay – Jeffreys Bay – Addo Elephant Park – Oudtshoorn – Franschhoek – Kaapstad. Niet zomaar de geringste route, maar de welbekende ‘Garden Route’. Het uitzicht onderweg was werkelijk waar prachtig en zo divers. Van wegen langs het strand tot eindeloze vlaktes in het binnenland.

Verkeersbureau Zuid-Afrika vroeg mij met jullie mijn ‘Verborgen Juweeltjes van Zuid-Afrika’ te delen. Waar moet ik beginnen? Wat mij vooral bij is gebleven is de nacht in Oyster Bay. De routeplanner had het allang opgegeven en na 45 minuten zandweg vroegen wij ons af of we wel goed zaten. Uiteindelijk doemde in de verte de zee op. Oyster Bay staat voor rust! Er is werkelijk waar niks behalve een uitzicht om nooit te vergeten. Slaap in de Oyster Bay Lodge en maak een wandeling te voet of te paard over het strand.

ZA001ZA002 ZA003ZA004

Als wijnliefhebber kan ik natuurlijk Franschhoek niet overslaan. Wij bezochten onder andere de wijnhuizen Boschendal en Tokara. Een wijnproeverij in zo’n omgeving, je weet niet wat je mee maakt. Een must is om buiten te lunchen bij La Petit Ferme! Ik kan nog wel uren doorgaan, maar sla vooral Kaapstad zelf niet over. Mensen trekken vaak snel uit de grote stad om door te reizen. Kaapstad daarentegen is een vakantie an sich. Struin in het weekend over The Old Biscuit Mill, ontbijt bij Mama Epicure en koop tickets voor een concert in Kirstenbosch. Bovenal geniet van het land en de mensen!

Natuurlijk ben ik nu erg nieuwsgierig geworden naar jullie Zuid-Afrika ervaringen en ‘Verborgen Juweeltjes’. Deel ze via mijnzuidafrika.nl/juweeltjes en maak kans op 2 tickets naar Zuid-Afrika + 3 overnachtingen in een luxe lodge in Phinda Private Game Reserve. Nog niet naar Zuid-Afrika geweest? Dan maak je net zo goed kans op de grote prijs en kies je uit alle ingezonden Juweeltjes jouw 3 favorieten.

cf2d3d5be305cb2aed80a13421c46818