In het leven is weinig zo onvoorspelbaarder als het weer. Op verschillende nieuwskanalen zijn de Piet Paulusma’s van Nederland het nooit met elkaar eens. Wanneer het op Buienrader gaat regenen vertelt RTL Weer ons dat we tropische temperaturen kunnen verwachten. Het leert ons des te meer om van dag tot dag te leven. Als ik nu naar buiten kijkt schijnt de zon en kan ik alleen maar hopen dat de nazomer nog lang gaat duren.

Amsterdam barst van de terrassen en de ene is nog fijner dan de andere. Uiteraard zijn er nog veel meer plekken waar je fijn buiten kan zitten, maar deze 10 kwamen het allereerste in mij op. Wat is jouw lievelings terras in Amsterdam? Op deze zonnige zondag voor jullie een top 10 (in willekeurige volgorde) met fijne terrassen:

1. Morgan & Mees (een van mijn lievelings en met kinderstoel)

2. Brasserie Nel (Aan het Amstelveldje met genoeg speelruimte voor kinderen en de lekkerste taarten van Homemade by A Deer)

3. De Ysbreeker (altijd vol in de zon)

4. Buffet van Odette (heerlijk eten aan de Prinsengracht)

5. Forno (old time buurtfavoriet)

6. Café Amsterdam (steak tartaar, mosselen en Hollandse garnalen. Voor de liefhebber een rookvrij terras)

7. Terrasmus (verborgen parel van het Erasmuspark, live muziek en genoeg speelruimte voor de kleintjes)

8. Van ’t Spit (zowel in West als de Pijp een aanrader met de lekkerste kippetjes)

9. Brut de Mer (tot laat genieten met heerlijk eten)

10. De Huiskamer van Rembrandt (favo terras aan het Rembrandtpark)