Een paar weken geleden was ik even terug in onze oude buurt Amsterdam Baarsjes, waar een van onze favorieten plekjes van Amsterdam zich bevindt genaamd Bar Spek. Ik kan mij de opening nog als de dag van gisteren herinneren. De Baarsjes was in opgang en de hippe hotspot Bar Spek maakte hier gretig gebruik van. Gelegen aan het water met een waanzinnig zonnig terras voor in de zomer of de mooie winterdagen. Een goede kaart met lekker eten. Meer hadden we toen en nu nog steeds niet nodig.

Nog een voordeel, het is er altijd gezellig druk! Op vrijdagmiddag maken de moeders met kinderen plaats voor de borrelende Amsterdammer. Gin Tonics vloeien rijkelijk en Bar Spek vult zich met collega’s, vriendengroepen en romantische stelletjes. En met Miek en mij!

We beginnen, hoe kan het ook anders, met een flesje wijn en bruschetta met tomaat! Gevolgd door een Spek Plank vol met lekkernijen. Van charcuterie tot geitenkaas, cornichons en aïoli! Voor ieder wat wils en een lekkere start.

Als hoofd delen we de vis van de dag, tonijn die heerlijk kort rondom is gegrild met geroosterde groenten, en ravioli met o.a. ricotta, paddenstoelen en truffel. We sloegen deze keer de pizza en entrecote over, maar uit ervaring weet ik dat die twee ook aanraders zijn.

Ondanks al het lekkers was er nog net plek voor een choco explosie als toetje!

Op dit soort momenten baal ik ervan dat ik weer terug naar Bussum moet, want het liefst was ik veel langer gebleven. Het was in ieder geval fijn om terug te zijn en niet geheel onbelangrijk het was weer oud & vertrouwd goed! Kortom, Bar Spek is een aanrader voor iedereen!!

Bar Spek – Admiraal de Ruijterweg 1 – website