Met de trein naar Amsterdam, veel blijer kan je Max niet maken. Nou ja, als we met de trein naar Amsterdam gaan om pannenkoeken te eten dan. Om die reden vertrok de familie vroeg in de ochtend richting de Wallen om te ontbijten bij Madam Pancake. Je kan wel zeggen DE hotspot op het gebied van pannenkoeken op dit moment en daarnaast alom bekend om de “leopard cake”. Yes, je hoort het goed een cake met luipaardprint. Ik als groot fan van dierenprintjes moest dit natuurlijk zelf ervaren.

Verstopt achter de Warmoestraat, op de Lange Niezel zit Madam Pancake. De hele familie neemt plaats achterin het restaurant en we duiken in het menu. De keuze is reuze en dat maakt het niet makkelijk om iets uit te kiezen. Voor de jongens kiezen we 10 mini pannenkoekjes “sweet” om te delen, compleet met smurfensiroop. Wij delen de “sunny side up” met bacon en avocado en uiteraard de leopard cake. Daarbij de nodige koffie, een detox sapje en voor Max appelsap.

Al snel staat de tafel vol lekkers. Bij de mini pannenkoekjes komen allemaal verschillende bakjes met o.a. vers fruit, stroopwafel kruimels, slagroom, chocola en zoals ik al schreef smurfensiroop. Je kunt begrijpen dat laatstgenoemde ruimschoots werd geschonken over de pannenkoeken (en zijn kleding). Ook Bram zat van alles te mee genieten en voor de jongens was het groot een feest. 

Zelf was ik het meest fan van de crunchy bacon, de boterzachte avocado in combinatie met het gebakken ei en de pannenkoekjes. De pannenkoekjes zijn luchtig en smelten bijna op je tong.

We sluiten ons ontbijt af met de leopardcake! Dit moet iedereen gewoon proeven in combinatie met slagroom en verse aardbeien. Alle leftovers namen we mee naar huis, waar we opnieuw thuis van kunnen genieten.

Ik kom niet vaak op de Wallen maar voor Madam Pancake maak je een uitzondering.

Madam Pancake – Lange Niezel 18 – website