Voor ons begon Pasen dit weekend al een beetje, want we hebben heerlijke nieuwe recepten van Crisp mogen proeven. Om zo alvast een beetje in de stemming te komen, voor een toch wel rare Pasen dit jaar. Dit wordt overigens onze tweede andere soort Pasen dan normaal. Pasen viel 4 jaar geleden een paar dagen nadat Max was geboren en ook toen vierden wij het alleen met z’n drietjes. Nu is Pasen niet iets dat wij uitgebreid vieren, maar we hebben toch altijd wel een lunch bij beiden families. En daar hoort natuurijk paaseieren zoeken en lekker eten bij. Dit jaar vieren we het met z’n vieren en zullen niet de grootouders, maar wij de paaseieren verstoppen. We hebben in ieder geval besloten om er een zo leuk mogelijk feest van te maken met elkaar.

Deze week ga ik maar eens even op zoek naar wat paastakken om het huis wat op te vrolijken. En samen met de jongens een mandje maken voor de paaseieren en niet te vergeten de paaseieren zelf te versieren.

Nu terug naar het belangrijkste van Pasen en dat is voor ons natuurlijk uitgebreid ontbijten, brunchen of lunchen. Eerst naar de pannenkoekentaart van Crisp. Het oorspronkelijke recept was een enorme pannenkoekentaart, bestaande uit zoveel mogelijk lagen. Ik heb hier kleine pannenkoekentaartjes van gemaakt en Max kon zo zijn eigen taart versieren. Ontzettend leuk en gezellig om samen in de keuken te doen. Wel snel eten, voordat de taartjes instorten. En misschien nog leuker om de taartjes aan tafel zelf te bouwen. Nu ik deze blog schrijf bedenk ik me dat wat chocolade eroverheen niet verkeerd zou zijn geweest.

Voordat we naar het recept gaan van de pannenkoekentaart, vergeet niet de Crisp app te downloaden. Daar staan namelijk niet alleen de lekkerste producten om thuis te laten bezorgen, maar ook nog meer leuke ideeën en recepten voor rondom Pasen.

Pannenkoekentaart 
– 18 pannenkoeken (hoe meer hoe feestelijker), voor mijn mini taartjes gebruikte ik er ongeveer 10
– 125 gr blauwe bessen
– 125 gr frambozen
– 125 gr aardbeien of bramen
– 800 ml bosbessen fruityoghurt of voor de mini 400 ml
– 100 gr lemoncurd, of voor de mini 50 gr
– 150 gr frambozenjam of voor de mini 75 gr 

Leg een pannenkoek op een mooi bord. Of steek zoals ik met een steekvorm zoveel mogelijk rondjes uit een pannenkoek. Smeer er met een lepel een laagje fruityoghurt op. Blijf pannenkoeken stapelen met laagjes yoghurt, jam, lemoncurd en fruit. Bewaar wat yoghurt en trui voor bovenop.