Ons eerste nachtje samen weg naar Amsterdam sinds de komst van Bram. Degene die kinderen hebben zullen begrijpen dat we ontzettend naar deze dag en nacht hebben uitgekken. Natuurlijk hebben we al meerdere nachtjes zonder de jongens gehad, maar nooit echt als datenight met overnachting ergens anders. Daarnaast missen we allebei Amsterdam nog  regelmatig en dan maakt het nog leuker om weer even terug te zijn in onze oude stad.

Wie kent het karakteristieke Park Plaza Victoria Hotel nou niet? Zodra je Amsterdam Centraal uitloopt zie je het grote bord “Victoria Hotel” boven het hotel. Je kan er simpelweg niet omheen. Eind vorig jaar hebben ze een gigantische renovering achter de rug en dat is zichtbaar te zien. Aan de buitenkant zijn ze her en der nog bezig, maar van binnen is het prachtig opgeknapt. Het heeft de uitstraling van een luxe hotel en dat middenin het drukke centrum van Amsterdam. 

Ook het bijbehorende restaurant Carstens is niet mis en staat op menig wishlist om er een hapje te gaan eten. Helaas is dat ons deze keer niet gelukt, maar een des te grotere reden om snel weer terug te gaan. Gelukkig mochten we er wel gebruik maken voor het ontbijt en dat was een goed voorproefje.

Nu terug naar het hotel. Onze kamer was groot met een mooie badkamer. We werden heerlijk welkom geheten en allerlei lekkernijen. De kamer zit vol met technische snufjes van elektrische gordijnen tot dimbare lichten en dat alles moet je regelen met een tablet. Het bed was gigantisch en sliep heerlijk. Zelf ben ik dol op hotels en vind ik het heerlijk om in zo’n luxe binnen te komen. Je merkte niks van alle drukte dat zich buiten afspeelde.

Een fijne bijkomstigheid is dat je via het hotel fietsen kan regelen en je zo makkelijk door Amsterdam kan heen bewegen. We raceten meteen naar onze oude buurtkroeg Café de Jordaan, aten een hapje en snelden toen weer terug naar onze kamer voor een lange ononderbroken nacht.

Dank je wel Victoria Hotel voor de fijne en prachtige kamer en hopelijk tot snel!

Victoria Hotel – Damrak 1-5 te Amsterdam – website