Er mist een pareltje op mijn website. In mijn gedachten worden jullie bekogeld met foto’s van Morgan & Mees en in feite klopt dit op Instagram ook zeker, maar er mist een uitgebreid verhaal op mijn blog. Sinds de opening afgelopen december ben ik hier regelmatig te vinden. En dan niet alleen voor het lekkere eten, maar ook voor de prachtige locatie. Op het hoekje van de Tweede Hugo de Grootstraat en de Nassaukade is een sportschool omgebouwd tot bar, restaurant en een boutique hotel. De inrichting doet je denken aan Parijs meets New York. Het is een grote ruimte, maar zo voelt het absoluut niet. En dan ben ik nog niet begonnen over de tuin! Een verborgen plekje middenin de stad. Ik zal bekennen dat het al de tweede dag is deze week dat ik hier zit te werken. Onder het genot van een ijskoffie (tip!) en in de schaduw koekeloer ik stiekem naar de andere mensen en werk ik mijn takenlijst af.

IMG_5879.JPGIMG_6025.JPG

Dan nu het eten… Voor de lunch raad ik de burrata (ook ’s avonds te krijgen) en de pikante watermeloen aan. De burrata wordt geserveerd met Parmaham en een vijgen balsamcico, yum!! Net kwam de spaghetti kokkels voorbij en het liefst ritste ik het bord van de tafel van mijn buren!!

IMG_6016.JPG

Natuurlijk ben ik eveneens benieuwd naar het nieuwe avondmenu. Als ik mocht kiezen zou ik beginnen met de steak tartare met oestercrème en als hoofd de lamsnek met parelcouscous! Op het menu ziet het er in ieder geval allemaal erg goed uit.

De reden dat Morgan & Mees vandaag alle aandacht krijgt is simpelweg omdat ze dat dik verdienen. Ik kan me op dit moment geen fijner plekje in Amsterdam bedenken. Mocht je me de komende tijd zoeken dan heb je een grote kans mij hier te vinden!

Morgan & Mees – Tweede Hugo de Grootstraat 2 – website