Voordat ik aan het schrijven van deze blog begon heb ik de laatste posts eens teruggelezen. Grappig om te zien hoe een mens kan veranderen. Van een ietwat ongelukkig en te stevig meisje naar een vrouw die er weer durft te zijn. Toen ik aan deze challenge begon stond het natuurlijk vooral in het teken van minimaal 3 keer per week sporten. Dit was het primaire doel en dat heb ik meer dan genoeg bereikt. Gaandeweg begon het echter toch te knagen dat de resultaten die met zoveel sporten gepaard horen te gaan uitbleven. Gelukkig durfde mijn omgeving eerlijk te zijn en vertelden mij dat met alleen sporten ik er niet zou komen (lees: je eet en drinkt teveel). En daar meldde zich Stefanie Klaver als tweede redder in nood om mij als voedingsdeskundige te helpen. Met de twee toppers, Robby en Stefanie, aan mijn zijde kon het niet meer mislukken.

IMG_4358.JPGIMG_4096.JPG

Na weinig tot geen resultaat de eerste twee maanden moest het roer drastisch om. Dagelijkse foto’s sturen van alles, maar dan ook alles wat ik at en van 3 keer naar 4 keer per week Robby was noodzakelijk. Het ging mij toch niet overkomen dat ik deze challenge voor Jan l*l was aangegaan. Gelukkig hielpen de veranderingen en niet te zuinig ook. Begin maart had ik mijn eerste meting bij Stefanie en half mei de laatste. Ik deel graag  mijn resultaten met jullie:
– 4,5 kg kwijt;
– 5,5 % vet verloren;
– 4 cm van mijn buik foetsie; en
– 3 cm van mijn heupen!

IMG_4546.JPG
(niet de meest duidelijke foto ik durfde niet in mijn ondergoed haha, maar het gaat om het idee)

Holymoly, wie had dat gedacht?!? Het bewijst wederom dat juist de combinatie tussen eten en sporten zo belangrijk is en dat dit in evenwicht moet zijn om te kunnen slagen. En denk niet dat ik alleen maar op worteltjes heb zitten knagen, het gaat om een bepaalde bewustwording van wat je naar binnen propt. Die balans heb ik voor mijn gevoel eindelijk gevonden. Dit in combinatie met de doubletrouble trainingen van Robby zorgen ervoor dat ik mijn einddoel kan behalen.

Het trainen bij Robby blijft pittig en na dit laatste doel is er weer een tandje bijgezet. Robby praat over de 2.0 versie en ik volg zwijgzaam. Ik ben er nog niet, maar er wel van overtuigd dat ik mijn einddoel kan halen. Zonder de uitdagende trainingen van Robby 4 keer per week ga ik het niet redden. Gelukkig houdt ook Stefanie een klein oogje in het zeil. Geen zorgen de challenge van 3 maanden is voorbij, maar ik ga jullie op de hoogte houden van alle vorderingen. Let’s continue this journey!