Er zijn op deze aardbodem twee mensen die mij back in shape kunnen krijgen en dat zijn Stefanie Klaver en Robby Nelson. Dit duo lukte het twee jaar geleden ook en ik wist dat ik nu weer bij hen moest zijn om van die laatste leftovers van de zwangerschap af te komen. Jaja, jullie lezen het goed na 11 maanden zelf aanmodderen bleef ik maar hangen en was ik ten einde raad. Om je heen zie je andere moeders die 3 keer borstvoeding geven en 20 kilo lichter zijn of gewoon vergeten te eten door de komst van een baby. Mmmm, die illusie ben ik inmiddels wel armer. Mocht er een tweede komen dan weet ik één ding zeker en dat is dat ik het totaal anders moet aanpakken. Maar goed dat zijn zorgen van morgen. De eerste verjaardag van Max plus een vakantie naar Bonaire kwamen akelig dichtbij dus het was hoog tijd voor actie.

Ik appte Robby over de huidige lichamelijke status en dat ik zijn hulp nodig had! Gelukkig pakte hij het meteen op en inmiddels knallen we 2 á 3 keer per week keihard. Stap twee was een reset van het huidige eetpatroon. Ondanks dat ik mijn best wel deed scheen het maar niet te lukken. Stefanie raadde een detox aan van 4 dagen, niet om af te vallen maar om weer even een nieuwe start te maken. De lente stond om de hoek en dat leek het perfecte moment voor een Klaever Cleanse. Voor wie die het namelijk nog niet weet Stefanie heeft een eigen winkel op de Rozengracht, Klaever Health. Naast een prachtige inrichting kan je hier terecht voor de lekkerste sapjes, de beste smoothiebowls, voedingsadvies en er is zelfs een eigen gym waar personal trainster Melisa je aan het werk zet. Als laatste heeft ze een eigen detox ontwikkeld en die wilde ik maar al te graag testen.

img_6996img_6995-1

Zo’n 2 1/2 jaar geleden deed ik onder begeleiding van Stefanie al eens een detox en die viel mij toen best zwaar. Ergens zag ik er daarom best een beetje tegenop, maar aan de andere kant voelde ik dat een detox echt de knop om kon zetten. Het begint allemaal met een 2-daagse voorbereiding waarbij je alcohol, koffie, sigaretten, gluten en suikers links laat liggen en eigenlijk veganistisch eet. Dat laatste ging mij een stapje te ver en ik heb besloten hier vegetarisch van te maken. Als super carnivoor was dit voor mij voldoende. Daar gaan we dan!

img_6997img_6998

In tegenstelling tot de vorige keer, toen ik het bij het afbouwen al bijna niet meer zag zitten, ging het nu hartstikke goed. Ik miste de koffie wel, maar voor de rest creëerde ik heerlijke meatless maaltijden voor mezelf. Op naar Klaever Health voor de eerste sapjes. De Klaever Cleanse bestaat uit 6 sappen: ontbijt, lunch en diner met tussendoor 2 powershots en een late night snack. Het diner is eigenlijk een soort soep en de late night snack een melkachtig drankje die je kunt opwarmen. Daarbij krijg je supplementen van Vita Viva, psyllium vezels en detox thee.

img_7006img_7002
img_7010img_7001img_7005img_7004

Eerlijk gezegd vlogen de eerste dagen voorbij zonder dat ik honger had. Ik voelde me goed en kreeg zelfs complimenten dat ik straalde. Wat een verschil met de eerste keer! Ik besloot er optimaal van te genieten en het echt te zien als een moment voor mezelf. Een massage op maandag en lekker vroeg naar bed met de late night snack en Netflix. Uiteindelijk heb ik de detox 3 1/2 dag gedaan en ben de laatste dag langzaam weer gaan opbouwen.

img_7009img_7003

Ik ben zo blij dat ik naar Stefanie heb geluisterd en de detox heb gedaan. Het heeft me geholpen en dat zetje gegeven dat ik echt even nodig had! Dit gaan we vaker doen.

Kortom, voor iedereen die toe is aan een voorjaarsschoonmaak of gewoon wil genieten van een lekker sapje race naar Klaever Health. Stefanie is your (wo)men!

img_7008img_7007-1

Klaever Health – Rozengracht 217 – website