Sinds Corona zitten we niet alleen meer thuis, we zijn ook meer aangewezen op de lokale winkels. Vlak voor Corona was ik bezig met een gigantische lijst met tips uit ’t Gooi. Op dit moment lijkt het mij nog niet het moment om die online te gooien, maar wel deel ik heel graag met jullie een aantal on- en offline winkels uit de buurt. Dat wil zeggen Bussum en omstreken. 

Met Max zijn verjaardag was er een grote winactie op Instagram met een aantal lokale bedrijven. Het was een groot succes en dat gaf mij de inspiratie om meer te doen voor al die ondernemers hier uit de buurt. Het minste dat ik nu kan doen is ze een podium bieden, om zo toch nog wat extra aandacht te krijgen.

Dit zijn ze natuurlijk lang niet allemaal, maar is een greep uit zoveel leuke bedrijven hier uit de buurt. Ik kan nog wel pagina’s doorgaan en wie weet volgt er een deel 2. 

Leo & Moon
Madeleine van Leo & Moon heeft niet alleen een ontzettend inspirerend Instagram account, ze verkoopt ook de mooiste rotan producten. Max mocht voor zijn verjaardag een rotan poppenwiegje weggeven, maar kijk vooral naar de prachtige stoelen, kinderbedden en niet te vergeten de bed hoofdeinden om van te dromen. En houd Leo & Moon goed in de gaten, want binnenkort komt Madeleine met een hele nieuwe collectie!

Mio Meraki
Anna en Maaike, de dames achter Mio Meraki, hebben de leukste kinderkledingwinkel van Bussum. Je wordt serieus van alles hebberig en ze verkopen de mooiste merken en kleding. Ik geef de jongens zo vaak als ik kan een kledingstuk cadeau. Daarnaast verkopen ze ook fijne cadeautjes. Kom je niet uit de buurt, dan kan je bij Mio Meraki ook alles online bestellen. 

Mr.Starsky
De hemelposters van Mr.Starsky staan al sinds de geboorte van Max op mijn wishlist. Toen we een sterrenhemel voor Max zijn verjaardag weg mochten geven sprongen wij een gat in de lucht. Beiden jongens hebben nu ook een sterrenhemelposter op hun kamer en ik heb mijn zinnen gezet op de nieuwste samenwerking MrStarsky x TERRA. Nu nog een geschikte datum hiervoor vinden.

Kaet 
Naast de winactie voor Max zijn verjaardag, heb ik ook een winactie opgezet met een aantal winkels uit de Spiegelstraat in Bussum. Een van mijn favo winkelstraten hier. Kirsten van Kaet heeft een waanzinnige kledingwinkel. Wat mij betreft echt een van de allerleukste. Naast kleding verkoopt ze ook o.a. tassen en sieraden. Bij voorbaat mijn excuses, want je gaat hier nooit met lege handen weer naar buiten.

Biek
Tegenover Kaet zit Biek, een winkel met allemaal woonspullen. Prachtige bakjes, leuke kaarsen en niet te vergeten de meest mooie handgemaakte tafellinnen van haar eigen label. Het groene tamegroute aardewerk bakje is niet meer weg te denken en gebruiken we bijna dagelijks.

Eindeloos Bloemen
Ongeveer naast Biek vind je dan weer Eindeloos Bloemen. Nicolette verkoopt echt de meest mooie bloemen, maar daarnaast ook hele leuke vaasjes en de heerlijke producten van Ortigia. Ik vind het persoonlijk echt een feest om bij Eindeloos Bloemen wat te kopen en zo het hele huis op te fleuren. 

Hoofdkantoor
Op de hoek van de Spiegelstraat vind je het Hoofdkantoor. Ze verkopen daar o.a. de metalbirds, wat ik echt een aanwinst vind voor in iedere tuin. Verder specialiseren ze zich in lichtadvies voor zowel binnen als buiten. En ook hier slaag je altijd voor een leuk cadeau of gewoon een lekker kopje koffie.

Elements Hair Experience
Gelukkig leerde ik, ook dankzij de winactie, Louise van Elements Hair Experience kennen. Zij was letterlijk mijn redder in nood de afgelopen periode voor wat betreft mijn grijze haren. Ze verkoopt verder het hele fijne merk Kevin Murphy. En afgelopen weekend heb ik bij haar in de stoel mogen aanschuiven en heeft ze mijn coupe Corona onder handen genomen.

All Brows
Thamar van All Brows zien jullie al veel vaker voorbij komen. Zij is verantwoordelijk voor de beste brauwtjes van het Gooi. Geloof me als Thamar je ooit een keer onder handen heeft genomen, wil je nooit meer anders.

Gooisch Gebak
Femke van Gooisch Gebak leerde ik kennen via een winactie op Instagram. Ik won verjaardagskoekjes voor Max, maar door Corona ging zijn verjaardag natuurlijk niet door. Wel heeft Femke een waanzinnig initiatief bedacht. Gooisch Gebak biedt nu de mogelijkheid om een doosje ‘Comfort Cookies’ met eigen tekst te bezorgen bij iemand die je mist, iemand die een hart onder de riem kan gebruiken of gewoon iemand de je wilt laten weten dat er aan ze gedacht wordt! Eén doosje Comfort Cookies bevat 6 koekjes, Femke bezorgt de doosjes in het Gooi en een aantal andere plaatsen rondom Naarden.

Landstraat
En als laatste de Landstraat, de plek waar ik meerdere keren per week kom. Van slagerij Hendrikse, tot de bakker en van de kaasboer tot de visboer. Je vind er alles in 1 straat en dat vind ik zo mega fijn. Daarnaast hebben ze met elkaar een waanzinnig initiatief opgezet, waarmee ze de Landstraat bij jou thuis bezorgen. Ze noemen het niet voor niets, de lekkerste straat van het Gooi.