Gisteren haalde ik kippendijen bij de slager en dan gaat mijn brein meteen tekeer met wat voor lekkers ik hiermee kan gaan maken. Er liggen groene asperges, een paprika, bosuitjes en welgeteld 1 ei thuis. Misschien een snelle omelet, een gepocheerd eitje, gewoon lekker met wraps of toch een curry?!? In ieder geval moet het iets snels & makkelijks zijn! Vanavond mag ik namelijk voor de tweede keer naar zwangerschapsyoga en daarvoor kan ik een goede bodem wel gebruiken. Lees: vorige week een knorrende maag in plaats van enig contact met de kleine man. Dit overigens in tegenstelling tot afgelopen nacht haha!

Terug naar de kip. Zelf vind ik kip een ideaal gerecht sinds mijn zwangerschap, nog meer dan voorheen. Vooral de hele kippen uit de oven, geroosterde sticky kippendijen of gewoon lekker gezond gegrild. Variaties genoeg en vandaar dat het de hoogste tijd is voor een deel 2 van de top 5 kip op The Lion Kitchen. De top 5 bestaat deze keer uit mijn persoonlijke favorieten van 2015. Wat is jullie favo kipgerecht van The Lion Kitchen?

1. Balsamico & sojasauskippendijen

IMG_8985

2. Pittige kip met chorizo- & sperziebonensla

Kip chorizo sla 001

3. Snelle noedelsoep

IMG_0172

4. Seeser Salad Slabootjes

IMG_8723

5. Hele tandoori kip

Kumars5