De Aziatische keuken behoort tot één van mijn lievelingskeukens, maar dat weten jullie onderhand denk ik wel. Het enige nadeel dat ik weleens te horen krijg is dat het maken van je eigen curries en bumbu´s best een tijdrovend klusje kan zijn. In het weekend heb je daar misschien de tijd voor, maar doordeweeks komt het vaker voor dat iedereen druk is. Toen Kumar´s mij vroeg om met één van de curries en/of bumbu´s te koken hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben daar namelijk altijd erg nieuwsgierig naar, want zelfs ik heb niet elke dag de tijd om alles from scratch te maken.

Kumars7

Thuis kreeg ik de vijf verschillende curries en bumbu’s van Kumar’s thuisgestuurd en mijn oog valt meteen op de tandoori specerijenpasta. Op The Lion Kitchen vind je al een aantal tandoori recepten en deze keer ga ik het anders doen. Kennen jullie allemaal de vis of kip in zoutkorst? Zoiets kan je namelijk eveneens doen met tandoori specerijenpasta. Het is naar een recept van Jamie Oliver en iedere keer als ik de kip op tafel zet word ik met grote ogen aangekeken. Het is namelijk zo dat de tandoori specerijenpasta in combinatie met de yoghurt lichtelijk gaat verbranden. Iedereen denkt dat de kip compleet is mislukt, maar schijn bedriegt. Onder de verbrande laag zit namelijk het meest sappige kippetje ooit verstopt en alle smaken van de tandoori zijn doorgedrongen in het vlees van de kip. Kortom, een feest op tafel!

Kumars2

Dat je dus ook andere gerechten kan maken en veelzijdiger kan koken met een tandoori pasta heb ik denk ik wel bewezen. Verder zijn de producten van Kumar’s vrij van kunstmatige geur-kleur of smaakstoffen en dat vind ik in ieder geval altijd reuze belangrijk.

Eet de tandoori kip met een komkommer raita en naan.

Hele tandoori kip (4 personen)
– hele kip
– bakje Kumar’s tandoori specerijenpasta
– citroen
– knoflookbol
– 500 gr Griekse yoghurt
– halve komkommer
– plukje peterselie en munt
– peper & zout
– olijfolie
– kleine naanbroodjes

Verwarm de oven voor op 175 gr. Verwijder eventueel het elastiek om de poten van de kip en leg in een ovenschaal (bij voorkeur op een rooster).

Snijd de citroen in parten en de knoflook in zijn geheel door de helft. Leg een teen knoflook en 2 partjes citroen apart. Stop de rest van de citroen en de knoflook in de kip.

Meng de tandoori specerijenpasta met de helft van de yoghurt, één partje citroen en een scheut olijfolie. Til het vel van de kippenborst op en verdeel een gedeelte van de tandoori eronder. Met de rest bedek je de hele kip. Als de kip op een rooster ligt schenk je een beetje water in de ovenschaal.

Kumars1Kumars6

Braad de kip ongeveer 1,5 uur in de oven en besprenkel regelmatig met het braadvocht. Check na ongeveer een uur of de kip niet al gaar is. Verwijder nadat je de kip uit de oven hebt gehaald de verbrande stukken.

Kumars3

Ondertussen schil je de komkommer, verwijder de lijst en rasp of snijd de komkommer zo fijn mogelijk. Hak de peterselie en de munt. Meng de overgebleven yoghurt met de peterselie, munt, komkommer en de knoflook. Breng op smaak met peper & zout.

Verwarm op het laatste moment de naanbroodjes mee in de oven.

Kumars4

P.S. Vanaf vandaag is er een winkelvloeractie in alle AH XL winkels waarbij er een Kumar’s popup noedelshop in de winkel staat (je kunt bij aankoop van 2 producten een gratis noedelsalade samenstellen) en daarnaast heeft AH een actie van 2 producten voor € 2,49!

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf of merk zijn toegestuurd. Het stuk is echter gebaseerd om mijn persoonlijke ervaring en mening. Door dergelijke samenwerkingen kan The Lion Kitchen blijven groeien!