In Suriname heb ik mijn buik vol gegeten aan saoto soep. Het staat om de todo lijst om saoto from scratch te maken en dan maar hopen dat het net zo lekker wordt als daar. In mijn studententijd vergreep ik mij overigs regelmatig aan de Aziatische kant-en-klare noedelsoepjes, wie kent ze niet? Jep, shame on me! Gedurende de jaren en na een reis door Thailand ben ik gaan begrijpen dat dit echt not done is. Sindsdien staat er op zijn tijd een zelfgemaakt noedelsoepje op het menu. Zo lekker en zo makkelijk. Natuurlijk kan je de bouillon zelf trekken en het jezelf zo “moeilijk” maken als je maar wilt. Vandaag hoeft dat even niet en mag je lui zijn. Het is immers een Easy Monday!

Hoe meer sambal hoe pittiger, maar dat begrijpen jullie ongetwijfeld zelf wel. Ik gebruik sambal en ketjap die we hebben meegenomen uit Suriname. De smaken brengen me meteen terug naar het lekkere warme land en even waan ik mij weer in Paramaribo. Dus jongens sluit je ogen bij het eten van de soep en ga op zoek naar een plekje in paradijs.

Snelle Noedelsoep (4 personen)
– 4 kippendijen (zonder bot)
– 2 groente- of kipbouillonblokjes
– paksoi
– 4 eieren
– 150 gr noedels
– 1,5 el sambal
– 2 el ketjap
– 2 bosuitjes
– peper & zout
– olijfolie

Snijd de kip in kleine reepjes. Bak de kip goudbruin in een koekenpan met een snuf peper & zout.

Breng 2 liter water aan de kook met de sambal, bouillonblokjes en de ketjap. Was en snijd ondertussen de paksoi en bosui in dunne reepjes. Als het water kookt voeg je het witte gedeelte van de paksoi en de noedels toe. Kook het geheel ongeveer 10 min.

Kook de eieren halfzacht. Ik doe de eieren in een pan met heet water en time vanaf het kookpunt 4 minuten. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd de eieren door de helft.

Verdeel het groene gedeelte van de 4 diepe borden, schenk er de bouillon met paksoi en noedels overheen, dan de eitjes en de bosui erbij en als laatste de kip.

IMG_0171