Een hit op Instagram en hoogstwaarschijnlijk een winstpakker op de blog zelf. Hoe het ook zij; thuis zijn de kippendijen een succesnummer. Eigenlijk ontstaan uit een noodsituatie. Ik wilde namelijk mijn varkenshaassaté, maar dan met kippendijen maken, totdat ik tot de conclusie kwam dat de ketjap op was. Het geheim van dit soort recepten is om een product te gebruiken dat ietwat gaat karameliseren. Zo worden de kippendijen of welk vlees dan ook een beetje sticky. Juist dat maakt het recept tot een bepaald succes. Loerend door de keukenkastjes vond ik naast de honing (die kennen we al) een flesje balsamicostroop en voordat ik het wist belandde het bij de kippetjes. Het resultaat is verbluffend en het klinkt misschien als een rare combinatie dat is het misschien wel alleen zo smaakt het niet!

Eet de balsamico & sojasauskippendijen met een stuk naan, sla, bosuitjes en een flinke dot tzatziki. Heb je geen balsamicostroop in huis, vervang dan door balsamicoazijn en voeg wat extra honing toe.

IMG_8986

Balsamico & sojasauskippendijen (4 personen)
– 400 gr kippendijen
– 4 el sojasaus
– 5 el balsamicostroop
– 3 knoflooktenen
– stuk gember ter grootte van je duim
– peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 gr. Pel de knoflooktenen en snijd in kleine blokjes. Schil de gember en snijd in dunne reepjes. In een ovenschaal meng je de kippendijen met de sojasaus, balsamico, knoflooktenen, gember en peper & zout. Schuif de ovenschaal voor zo’n 15-20 min de oven in en roer af en toe goed om, totdat de kip mooi goudbruin en gekarameliseerd is.

IMG_7743