Iets wat ik ontzettend mis in Bussum is een Marqt- of Landmarktachtige winkel. Het waren in Amsterdam mijn favo supermarkten om boodschappen te doen. Natuurlijk hebben we een fijne slager, top kaaswinkel en lekkere bakker, maar alles onder 1 dak is gewoon handig. Toen ik voor het eerst van Crisp hoorde, maakte mijn hart een klein sprongetje. Een online supermarkt met alle producten waar ik zo van houd en zonder belachelijke verzendkosten.

Crisp is nog niet zo lang live en ze groeien per dag! Ik wilde deze tip graag meteen met jullie delen. Voor een supervers ontbijt, lunch, borrel of avondmaaltijd alles kan je er krijgen. Weliswaar niet onder 1 dak, wel in 1 app.

Wij testen meteen van alles uit. Een paar aanraders zijn de croissants, burrata en de verse ravioli. Verder staan op mijn lijstje voor een volgende keer een hele kip en pasta van de Pastafabriek.

Ik vind het echt een uitkomst voor iedereen die niet de tijd heeft om overal boodschappen te doen of net zoals ik één plek mist waar ze al je lievelingsproducten verkopen. Oh en wist je dat ze ook kant-en-klare kerstmenu’s hebben? Een laatste waarschuwing: download de app niet met een lege maag!

Ravioli met salieboter (2 personen)
– 200 gr ravioli met spinazie & ricotta
– pluk verse salie
– pluk verse tijm
– Parmezaan
– scheut witte wijn (optioneel)
– 50 gr Parmaham
– olijfolie
– peper & zout

Zet een pan met genoeg water op en breng aan de kook. Voeg wat zout toe aan het water.

Scheur de salie in grove stukken en rits de takjes van de tijm er vanaf. Snijd de parmaham in dunne reepjes. 

Verhit een scheutje olijfolie en een flinke eetlepel boter in een pan. Voeg daarna de Parmaham, tijm en salie toe. Bak de salie en Parmaham krokant. Blus af met een beetje witte wijn en een scheut van het kookwater van de pasta. Draai het vuur laag en laat de saus een beetje inkoken. Rasp er Parmezaanse kaas overheen en zorg dat alles goed mengt tot een botersaus.

Ondertussen kook je de ravioli volgens de instructies op het bakje. Giet de ravioli af en roer voorzichtig door de saus. Verdeel de ravioli met salieboter met de krokante Parmaham over 2 borden en maak af met wat extra Parmezaanse kaas.