Wat fijn dat ik kan zeggen dat mijn Seeser salad een hit is op The Lion Kitchen. Het kan natuurlijk aan de naam liggen (haha), maar ook omdat het gigalekker is. Ik gok op een combinatie van beide. Nu is sla natuurlijk (meestal) wel überhealthy en lekker gezond, er zijn echter van die dagen dat je wel wilt schranzen, maar niet meteen naar het echte fast food wil grijpen. Het broodje Seeser Salad past uitermate goed bij dit soort dagen. Je krijgt naast je portie sla namelijk een malse kippenpoot, veel Parmezaanse kaas en knapperig Turks brood. Best wel een goede combinatie niet waar?

Bij mijn slager, Bastiaan Res, kan je van die sappige, gegrilde kippenpoten kopen. De uitvinding voor als je een beetje lazy wil doen. Heeft jouw slager dat niet, koop dan twee kippenpoten en grill deze in de oven met wat olijolie en bijvoorbeeld (pikante) kipkruiden, Sriracha of sambal voor ongeveer 40 minuten op 220 gr.

Dit broodje Seeser Salad is het ultieme comfort food en jouw cheat voor de zaterdag. Enjoy!

Broodje Seeser salad (4 personen)
– krop romaine sla
– 4 gegrilde kippenbouten
– 4 eieren
– 1/2 Turks brood
– 1 knoflookteen
– 50 gr Parmezaanse kaas
– 1/2 el worchestersaus
– 1 el witte wijn azijn
– 1 el yoghurtmayonaise
– 1/2 el mosterd
– snufje suiker of honing
– peper & zout
– olijfolie

Warm de kippenbouten een half uur op 180 gr op. Ik zet de kippenpoten altijd hoog in de oven, om een extra knapperig velletje te krijgen.

Kook de eieren half zacht (bij mij is dat als het water kookt zo’n 3/4 min). Pel daarna de eieren en snijd ze door de helft.

Was de romaine sla en snijd in dunne repen. Rasp de Parmezaanse kaas. Pers de knoflook en meng met 2 el olijfolie, de helft van de Parmezaanse kaas, witte wijnazijn, worchestersaus, yoghurtmayonaise en mosterd. Proef de dressing en indien deze wat zuur is voeg wat suiker of steviapoeder toe. Breng op smaak met peper & zout. Meng de romaine sla met de dressing.

Snijd het Turkse brood door vieren. Verdeel als eerste de sla, dan de kip en als laatste de eieren over de vier broodjes. Strooi de overige helft van de Parmezaanse kaas eroverheen en breng nog even op smaak met peper & zout.

IMG_8893.JPG