Het is deze week feest op The Lion Kitchen. Afgelopen dinsdag was het namelijk precies 2 jaar geleden dat ik mijn eerste recept online plaatste. Als de dag van gisteren kan ik me nog herinneren hoe spannend ik dat vond. Zouden ze mij uitlachen? Vinden ze mijn recepten wel leuk? En nog 1000 van dergelijke vragen spookten door mijn hoofd. De groep vrienden en familie om mij heen kenden op dat moment het fenomeen blogger nog niet echt. Het duurde dan ook even voordat ze begrepen waar ik mee bezig was. Inmiddels zijn het mijn grootste fans, maar ook degene die op z’n tijd een kritische noot kunnen geven. Eigenlijk precies zoals ik het fijn vind.

Zo’n blogverjaardag zet mij wel weer even op scherp. Het laat je stil staan bij alles wat je de afgelopen jaren hebt gedaan en bereikt, maar het zet je tevens aan het denken wat er nog niet is. Nu ben ik normaal gesproken nogal een “Positieve Patty”, maar het kan geen kwaad om de spiegel even voor te houden. Zo staan er bijvoorbeeld al twee jaar bepaalde dingen op mijn todo lijst. Dan wordt het op een gegeven moment toch wel een beetje de vraag: “Strepen we die door of maken we er werk van?” Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik tijdens mijn vakantie volgende week het plan rondom The Lion Kitchen strak ga trekken. En een plan de campagne ga uitwerken rondom mij twee grootste doelen: The Lion Travels en het filmen van kookvideo’s. Voor nu ga ik de komende dagen nog even genieten en blijf ik in een feeststemming. Hieperdepiep hoera!

Pittige kip met chorizo- sperziebonensla (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #15
– 2 kipfilets
– 200 gr chorizoworsten
– 1 1/2 citroenen
– 3 tl gerookte-paprikapoeder
– 400 gr sperziebonen’
– bosui
– 250 gr krieltjes met schil
– peper & zout
– extra vergine olijfolie
– optioneel plukje bieslook

Maak een marinade door in een grote kom 3 eetlepels olie te mengen met het sap van één citroen en het paprikapoeder. Voeg de kipfilets toe en wentel ze erdoor. (Je kunt dit al een tijdje van tevoren doen en de kip langer laten marineren.) Kook de aardappels 10 á 15 min in flink gezouten water. Giet daarna af en snijd ze door midden.

Breng een pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen 2 minuten. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud water.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en leg de gemarineerde kipfilets erin. Bak ze 4 minuten tot de onderkant karamelliseert, draai ze dan om en bak ze nog eens 4–6 minuten of tot ze door en door gaar zijn. Neem de pan van het vuur en laat de kip rusten.

Bak in een andere pan de chorizo en de aardappels in de rest van de olijfolie, roer de geblancheerde bonen erdoor en warm ze mee. Draai het vuur uit, knijp de overgebleven citroenhelft erover uit, voeg de bieslook toe en schep alles door elkaar. Snijd de kipfilets in plakjes en serveer ze met de salade; schep het vocht uit de pan erover.

Kip chorizo sla 001