YES, de eerste blogpost van CircleofMoments en The Lion Kitchen. Het was best even goed nadenken over wat Nikki nou liever wel of niet mag eten. Wat we wel zeker weten is dat vis en groenten het allerbeste voor haar zijn. Vandaar een pompoencurry met garnalen!

Je hebt in principe geen koolhydraten meer nodig bij de pompoencurry, maar ik kan mij voorstellen dat sommige dit toch te weinig vinden. Combineer de pompoencurry dan met (zilvervlies)rijst of kleine naanbroodjes.

Pompoencurry (4 personen)

– kleine biologische pompoen;

– 250 gr sperziebonen;

– 500 gr grote garnalen/gamba’s;

– 200 ml kokosmelk;

– bouillonblokje;

– halve Spaanse peper;

– stengel citroengras;

– rode ui;

– stuk gember ter grootte van je duim;

– bosje koriander;

– 2 knoflooktenen;

– 2 el sojasaus;

– 1 tl sesamolie;

– limoen;

– olijfolie; en

– 1 el vissaus (optioneel).

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoen en snijd met schil en al in halve maantjes. Leg de pompoen op een bakplaat en rooster de pompoen voor ongeveer 15 min in de voorverwarmde oven. Op deze manier krijgt de pompoen een lekker smaakje én kan je daarna de schil makkelijker verwijderen. Win, win situatie dus haha!

20140127-211210.jpg

Dop de sperzieboontjes en snijd ze door de helft. Doe de sperzieboontjes in een pannetje en vul tot de helft met water. Breng het water aan de kook en laat de sperzieboontjes voor ongeveer 4 min koken. Giet de sperziebonen daarna af en stop het kookproces door (ijs)koud water over de sperzieboontjes te laten stromen. Zet de sperziebonen apart.

Ondertussen is je pompoen genoeg geroosterd. Haal de pompoen uit de oven, verwijder de schil en snijd in blokjes. Zo, nu kun je aan de slag met je eigen gemaakte currypasta. Snijd de citroengras door vieren en druk met de platte kant van een mes een beetje plat. In een hakmolen hak je de Spaanse peper, knoflook, gember, koriander (houd een beetje apart voor de finishing touch), rode ui en citroengras zo fijn mogelijk. Schenk daarna de sojasaus en sesamolie erbij. Bewaar de overgebleven currypasta in een afgesloten potje en je kan de currypasta nog zeker 3 á 4 dagen bewaren.

20140127-211220.jpg

20140127-211228.jpg

Dan komt nu wat mij betreft het vervelendste klusje (of als je geluk hebt heeft de visboer het al voor je gedaan). Verwijder de schaal en de staart van de garnalen en verwijder het darmkanaal. Je verwijdert het darmkanaal door een inkeping in het “ruggetje” van de garnaal te maken en de zwarte sliert (poep) te verwijderen. Haha, heel vies maar wat mij betreft echt noodzakelijk. Even afspoelen en je garnalen zijn klaar. Bak de garnalen heel kort – 2 á 3 min – in een beetje olijfolie. Nu is alles klaar en kan je aan de curry beginnen.

In een grote pan of wok verhit je wat olijfolie. Fruit hierin de currypasta voor ongeveer 2 min. Voeg daarna als eerste de pompoen toe en daarna de sperziebonen. Even goed husselen en schenk daarna de kokosmelk erbij. Verkruimel het groentebouillonblokje eroverheen en schenk 100 ml water erbij. Knijp de halve limoen over de curry uit en voeg eventueel 1 el vissaus toe. Breng alles aan de kook en laat het water en de kokosmelk ietwat inkoken. Het moet een mooie dikke curry worden. Voeg op het laatste moment nog even de gebakken garnalen toe om deze weer een beetje op te warmen.

20140127-211237.jpg

20140127-211245.jpg

Schep de curry op de borden, knijp nog een beetje extra limoen over de borden en bestrooi als finishing touch met wat overgebleven koriander. Mmmmmm en nu genieten van jouw The Lion Moment…

20140127-211307.jpg

20140127-211256.jpg