Na de gigantische kookdip aan het einde van mijn zwangerschap kom ik er steeds meer in. Wel heb ik gemerkt dat ik een stuk praktischer ben geworden dan eerst, zeker nu met 2 kinderen. We proberen in het weekend samen met Max aan tafel te eten, maar sinds ik werk is dat doordeweeks haast niet haalbaar. Max is een ontzettend hangry (haha, van wie zou hij dat hebben) en eet het liefst om 17:00 uur. Wel regelen we het zo dat hij dan wat later nog een keer met ons mee eet. Zo zitten we toch gezellig met elkaar aan tafel en prikt hij nog een beetje mee.

Qua recepten zijn het vooral de gouden ouden die de revue passeren. Heerlijk een ordinaire AVG of snelle pasta bolo. In ieder geval iets dat de dag van te voren gemaakt of gemarineerd kan worden dan wel in een handomdraai op tafel staat. Inmiddels ben ik zelfs zo ver dat ik op zondag alle boodschappen doe voor de hele week. Iets wat ik vroeger echt verafschuwde, maar wat toch bijzonder handig is met 2 werkende mensen en 2 jonge kinderen. Mijn doel is wel om het weekend en mijn vrije dag te gaan gebruiken voor nieuwe experimenten en recepten. Ook zal ik voor jullie binnenkort een top 5 maken van mijn favo salades die snel in elkaar te draaien zijn. Op Instagram krijg ik daar veel vragen over, maar grotendeels zijn ze al online op The Lion Kitchen te vinden. Of even te pimpen met een kleine twist.

Één van de nieuwste winstpakkers van The Lion Kitchen is een wrap met pittige garnalen. Eigenlijk ontstaan uit noodzaak (lees: giga honger) en alle restjes uit de ijskast, maar daar kunnen echte pareltjes uit ontstaan zo blijkt maar weer. Maak de wrap met garnalen nog lekkerder door een paar geroosterde pijnboompitten, avocado en een bosuitje toe te voegen.

Wraps met garnalen (4 personen)
– 300-400 gr grote garnalen (gepeld)
– 2 el sweet chili saus
– 1 el sambal
– 1 el pikante kipkruiden (ja echt)
– 1/2 el honing
– zak rucola
– 8 (volkoren) wraps
– 250 gr kleine tomaten
– scheutje witte wijn (optioneel)
– kruidenboter
– olijfolie

Marineer de garnalen met sambal (meer mag altijd), kruiden, honing en sweet chili saus. Laat minimaal 15 minuten marineren, maar de nacht daarvoor kan ook.

Verwarm de oven voor op 180 gr. Smeer de wraps in met kruidenboter.

Was en halveer de tomaten.

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de garnalen om en om en voeg op het einde de tomaten toe. Blus af met de witte wijn en draai het vuur laag. Laat zo’n 5 minuten doorsudderen.

Verwarm de wraps in de oven tot de kruidenboter is gesmolten en de wraps iets krokant zijn geworden. Het wordt dan een beetje een pizzabodem.

Leg de wraps op de borden en verdeel daaroverheen de rucola en de garnalen.