Iedereen heeft wel een grote frustratie in de keuken. Die van mij is het afgieten van pannen en dan vooral bij pasta-achtige gerechten. De man roept ook altijd: “Gebruik nou eens een vergiet!” Ik heb alleen nooit zin om zo’n ding te pakken, aangezien ik het vreselijk vind om het daarna schoon te maken, haha. Dus ik ben eigenwijs en giet het af aan de rand van de gootsteen of nog ingewikkelder klem er half een deksel tegenaan. Gelukkig is daar de uitvinding van de eeuw dankzij BK!

De serie “BK flow” is namelijk voorzien van een uniek afgietsysteem. De deksel kan met een draai onder de grepen vergrendeld worden. Zo kan alles veilig afgegoten worden via de inkepingen die aangebracht zijn in de bovenrand van de pan. De steelpan kun je zelfs met één hand afgieten. Woohooo, voor een afgietkluns als ik is dit perfect! Natuurlijk moest er meteen van alles gekookt worden waarbij afgieten een must is.

Max zijn lievelingseten is een pasta bolo(gnese). In het weekend maak ik vaak een grote pan, zodat niet alleen Max maar ook wij even vooruit kunnen. Nu tijdens mijn zwangerschapsdiabetes vervang ik de pasta voor courgette of ik maak er een 50/50 optie van. En dan bedoel ik 50% courgettini en 50% volkoren spaghetti. Beiden varianten blijven groot feest en het is zo makkelijk. Lekker met extra veel Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Snelle bolognese saus (grote pan)
– courgette
– aubergine
– 400 gr tomaten
– 500 gr rundergehakt
– 4 tenen knoflook
– 2 grote rode uien
– 3 el gedroogde oregano
– grote fles passata (+/- 750 ml, ik gebruik altijd Mutti)
– 2 el tomatenpuree
– snuf suiker
– peper & zout
– 500 gr rundergehakt
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 gr. Snijd de courgette, aubergine en tomaten in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de courgette, aubergine, tomaten, knoflook, ui en oregano door elkaar in een ovenschaal. Schenk er royaal olijfolie overheen en breng op smaak met peper & zout. Schuif de schaal zo’n 20 min de oven in en roer regelmatig even om. Haal uit de oven en pureer de geroosterde groenten met een staafmixer.

Verhit een druppel olijfolie in een braadpan. Rul hierin het gehakt en voeg daarna de passata, tomatenpuree en de gepureerde groenten toe. Snufje suiker erbij en breng nog een keer op smaak met peper & zout. Laat het geheel zachtjes minstens 15 minuten pruttelen op laag vuur. De “snelle” pasta bolo is klaar!

Daarna kook je de pasta of de courgettini en maak je de bolo af met vers geraspte Parmezaanse kaas en basilicum.