De ultieme zaterdag is voor mij lekker uitslapen (lukt helaas nooit), boodschappen doen en dan uitgebreid lunchen met Thole. Thole kan daarentegen wel prima uitslapen en haakt soms wat later in, maar als hij dan eens vroeg wakker is gaat hij gezellig mee naar de markt. Dat maakt de ultieme zaterdag nog ultiemer. Zo ook vorige week zaterdag, waarbij we tijdens het grocery shopping even neerploften bij Bar Brouw op de Ten Katemarkt. Thole ging voor de hamburger en ik voor het broodje pulled pork. Bij de pulled pord kreeg ik coleslaw en dat vind ik toch zo super. Normaal gesproken wordt coleslaw vaak gemaakt met veel mayonaise, maar dat hoeft helemaal niet.

Vandaag een AVG’tje met een twist. We gaan namelijk niet voor de standaard aardappel, vlees en groente. Nee, we vervangen het vlees voor vegetarisch. Helemaal heerlijk! Liever geen carbs? Vervang dan de aardappeltjes gewoon met wat extra sla.

Coleslaw met wortel & appel en fetasticks (4 personen)

– kleine witte kool;
– winterpeen;
– 2 appels;
– 100 gr rozijnen;
– bosje platte peterselie;
– 170 gr Griekse yoghurt 0%;
– 200 gr feta;
– 75 gr paneermeel;
– 450 gr aardappelblokjes;
– ei;
– halve citroen;
– 3 tl mosterd;
– 1 el wittewijnazijn;
– olijfolie;
– peper & zout.

1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de (in blokjes gesneden) aardappeltjes in ongeveer 25 min mooi goudbruin. Breng op smaak met peper & zout.

2. Rasp ondertussen de wortels fijn. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng de Griekse yoghurt met de mosterd, witte wijnazijn, het sap van een halve citroen en peper & zout. Meng alle ingrediënten door elkaar.

3. Snijd de feta in de lengte in plakken van ongeveer van 0,5 cm dik. Kluts het ei op een bord en leg het paneermeel op een tweede bord. Haal de feta eerst door het ei en dan door het paneermeel. Schud het overtollige paneermeel er vanaf.

4. Verhit wederom een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de fetasticks in 5 min krokant.

5. Verdeel de aardappelen met de coleslaw en de fetasticks over de borden.

KMA