Straks wordt de keuken van IKEA geleverd en aanstaande maandag en dinsdag wordt de oude keuken gesloopt en gaat mijn laatste verbouwingswens erin. De laatste maanden van 2015 stonden volledig in het teken van de grote verbouwing. Nieuwe vloer, het hele huis kreeg een lik verf en de babykamer werd klaargemaakt. Het enige wat nog ontbrak was een nieuwe keuken. Halverwege volgende week is dan eindelijk ons paleisje compleet. Nog even de tanden op elkaar en met 38 weken in verwachting dit laatste stukje verbouwing uitzitten. Een vernieuwde keuken betekent ook dat de ijskast leeg moet en de vriezer moet worden uitgeruimd. Gisteren mocht ik om die reden de bak Ben & Jerry’s in bed wegwerken en daarnaast moeten de laatste gamba’s eveneens een nieuwe bestemming krijgen. Als je dan lekker hebt gesport, lees de nieuwste TLLK, dan komt deze curry & gamba’s als geroepen. Believe me!

De bedoeling was een noedelsoep meets curry en het resultaat subliem. Het blijft een feest als een experiment lukt.

Curry & Gamba’s (4 personen)
– 500 gr gamba’s, gepeld
– 200 ml kokosmelk
– stuk gember ter grootte van je duim
– 4 tenen knoflook
– 3 el zoetzure saus (van de toko)
– 1 el currypasta (of meer als je van pittig houdt)
– 1 1/2 tl honing
– 1 1/2 el vissaus
– bouillonblokje vis of groenten
– 200 gr noedels
– 400 gr groenten bijv. witte kool, prei, paprika, rode ui en rode peper
– halve limoen en verse koriander (optioneel)

Pel en pers de tenen knoflook. Schil en snijd de gember zo fijn mogelijk. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook, currypasta en gember. Voeg daarna de gamba’s toe en bak ze kort om en om. Schenk dan de zoetzure saus en de honing erbij, zodat de gamba’s licht gaan karameliseren en beetje sticky worden. Schep de groenten erdoorheen.

Verkruimel daarna het bouillonblokje eroverheen en blus af met de kokosmelk en 200 ml water. Goed roeren en dan mag de vissaus erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de saus iets indikken. Ondertussen kook je de noedels volgens de verpakking en giet ze af.

Verdeel de noedels en de curry over 4 bakjes en schenk de resterende saus eroverheen. Maak af met wat verse koriander en een splash limoen.

img_2239