20140129-122401.jpg

Ok, je hebt natuurlijk heeeeeel veeeeeel lekkere restaurants in Amsterdam. En ik heb ontzettend veel favorieten, maar Rijsel toch wel in het bijzonder. Niet alleen om het eten, maar ook om de ambiance en de manier waarop je keer op keer wordt ontvangen en verwend als je daar gaat eten.

Rijsel is zo razend populair en zit ongeveer 7 dagen per week bommetje vol dus je moet snel reserveren. Geloof me je zult absoluut niet teleurgesteld worden.

Twee weken geleden hadden mijn zusters Fleur en Char en ik eindelijk een tafeltje weten te bemachtigen. Bij binnenkomst word je door eigenaar Pieter verwelkomt, waardoor je je eigenlijk meteen al een beetje thuis voelt. We kregen een plekje bij de keuken, waar chef-kok Iwan met zijn scepter zwaait.

Soms kom je in een restaurant naast mensen te zitten en is het meteen lachen geblazen. Zo ook deze keer! Onze buren waren niemand minder dan Henk & Louise Schiffmacher. We begonnen met 2 aparte tafeltjes, maar al snel werden de tafels aan elkaar geschoven. Hier kunnen mijn zusters en ik echt van genieten. Het maakt de avond zo onverwachts en het is altijd interessant om nieuwe mensen te ontmoeten en hun (levens)verhaal te horen. Volgens mij hebben we heel veel lawaai gemaakt met al ons gelach. Het was in ieder geval een avond om niet te vergeten (en nee nog net niet verzegeld met een tatoeage). Maar goed, terug naar het eten, want daar draait het natuurlijk om.

We begonnen met een heerlijk glaasje Crémant, een schaaltje Brandt & Levie worstjes, brood met Franse gezouten boter (mmmm) en hele kleine slakjes. Perfecte manier om zo te beginnen! Was dit maar zo in elk restaurant…

20140129-122325.jpg

20140129-122316.jpg

20140129-122335.jpg

We besloten om de oesters te nemen en daarnaast de huzarensalade te delen. Nu denkt iedereen ieuwh huzarensalade en krijgt een beeld voor zich van die plastic bakjes die bij de snackbar liggen. NEE, het is een schande om dat hiermee te vergelijken. Het is echt heerlijk en een aanrader om te bestellen!

Daarna hebben wij (buiten de kaart om) de zwartpootkip gedeeld. Je kan de hele zwartpootkip per 3 personen bestellen. Holy shit dit is echt by far de lekkerste kip die ik ooit heb gegeten. En de eendenleversaus die erbij werd geserveerd maakte het gerecht al helemaal af. Ben je niet met z’n drietjes dan raad ik je aan om de ‘poussin met sauce archiduc’ te nemen. Oelalala, alle kippetjes zijn gewoon top bij Rijsel.

20140129-121621.jpg

Pieter kwam als dessert nog het vanille-ijs met chocoladesaus aan tafel brengen. Mmm, we waren helemaal gelukkig met deze afsluiter.

20140129-122352.jpg

Ok, als laatste nog een lekkere koffie met Amaretto en voor mij een gin-tonic. Er is geen andere conclusie mogelijk dan dat we wederom meer dan genoten hebben bij Rijsel.

Heb je er nog nooit gegeten race dan nu naar de telefoon om direct te reserveren. Het is echt één van de pareltjes van Amsterdam!

Rijsel – Marcusstraat 52 B – website

20140129-122344.jpg

20140129-121611.jpg

20140129-121558.jpg